Uitgeversdag - meet & greet uitgevers

"De uitgeversdag is de dag die ikzelf gehad had willen hebben toen ik begon te schrijven." (Marelle Boersma, nu bestsellerauteur en schrijfdocent)

Voor wie is deze dag:
– Je hebt je manuscript (voor een deel) klaar.
– Je bent op zoek naar een uitgever.
– Je twijfelt tussen selfpublishing of een traditionele uitgever?
– Je bent op zoek naar manieren om je boek uit te (laten) geven

Wat kun je verwachten?
In de ochtend krijg je lezingen en workshops over de verschillende mogelijkheden om je boek uit te (laten) geven, de verschillen in uitgeefvormen en vooral het ontdekken van de kracht van je eigen boek door de workshop 'Hoe bedenk je een krachtige bookpitch'.

In de middag zijn tien tot vijftien uitgevers aanwezig. Variërend van kleine, maar betrouwbare, uitgevers tot de grote bekende uitgevers zoals Harper Collins Holland, De Fontein of De Crime Compagnie. Ook uitgevers die aangeven geen manuscripten meer te willen ontvangen, zijn wél aanwezig op de uitgeversdag, omdat ze weten dat de aanwezige schrijvers serieus met het vak bezig zijn.
De uitgeversdag is voor hen de manier om pareltjes te ontdekken. En voor de aanwezige schrijvers is deze dag dé manier om kennis te maken met verschillende uitgevers. Klikt het? Is iemand geïnteresseerd? Spreekt het verhaal aan? En natuurlijk: geeft deze uitgever jouw genre uit?

Na een plenaire vragenronde schuif je aan tafel bij een aantal uitgevers zodat je persoonlijk je boek kunt pitchen. Er zijn uitgevers voor allerlei genres, waar bij de verdeling natuurlijk rekening wordt gehouden. Het is dus een Meet & Greet met de aanwezige uitgevers. Aan het eind van de middag is er een netwerkborrel zodat je altijd nog even door kunt praten óf een andere uitgever kunt spreken.

Zowel fictie als non-fictie.
Voor novelles en langere manuscripten.
Traditionele uitgevers en ondersteuning bij selfpublishing
De nieuwste ontwikkelingen in uitgeversland komen ook aan de orde, zodat je meteen op de hoogte bent van veranderingen en verschuivingen in het vak. Daarom is geen jaar hetzelfde.

Veel cursisten van de Online Schrijfschool of de schrijfvakanties of -weekenden van Marelle zijn aanwezig, maar ook auteurs die eerder zelf een boek hebben uitgegeven, maar nu toch graag een traditionele uitgever willen vinden. Ook schrijvers die al jaren bezig zijn met hun Meesterwerk maar blijven steken bij het vinden van een uitgever. Serieuze schrijvers dus, en dát weten de uitgevers die daarom graag aanwezig zijn.

Wat krijg je?
Naast een hele dag informatie over allerlei vormen van uitgeven, de workshop 'Schrijf je Bookpitch' én het persoonlijke contact met een grote groep uitgevers, krijg je de hele dag koffie/thee, iets lekkers, uitgebreid lunchbuffet, frisdrank en een netwerkborrel met de aanwezige uitgevers.
Bovendien krijg je van tevoren gratis toegang tot de online cursus 'Schrijf je Bookproposal' van de Online Schrijfschool zodat je nóg beter begrijpt wat uitgevers zoeken.

De uitgeversdag staat niet voor niets bekend als dé mogelijkheid om een uitgever te vinden. Deze dag heeft het hoogste slagingspercentage: 12-15% van de aanwezige schrijvers ondertekent na de uitgeversdag een uitgeefcontract. Afgelopen jaar zelfs 18%.

Wat reacties:
"De uitgeversdag is een must om als schrijver naar toe te gaan. Het is dé manier om kennis te maken met de uitgeverijwereld."

"Juist het persoonlijke contact met uitgevers blijkt het verschil te maken. Mijn boek wordt uitgegeven!"

Marelle Boersma is (bestseller)auteur en schrijfdocent en beweegt zich al twintig jaar in de boekenwereld. Haar netwerk met daarin ook veel uitgevers deelt ze graag met schrijvers die op zoek zijn. Jouw droom laten uitkomen is haar doel.

Soort activiteit

lezing

Wie

Marelle Boersma

Wanneer

dinsdag 7 november 2023

Hoeveel

225