Uitgeversdag - kom in contact met je uitgever

De uitgeversdag is inmiddels een bekend landelijk event, waar schrijvers en uitgevers met elkaar in contact komen.

Na meer dan vijftien jaar als auteur en schrijfdocent werkzaam te zijn in de boekenwereld, heeft Marelle Boersma veel contacten in de uitgeverijwereld; ze deelt haar kennis en haar netwerk graag met je tijdens de jaarlijkse UITGEVERSDAG.

Dit jaar werkt ze samen met de Online Schrijfschool, en ze krijgt medewerking van steeds meer uitgevers

In de ochtend volg je lezingen/workshops over het uitgeefproces en de verschillen tussen uitgeven via een traditionele uitgeverij of zelf je boek uitgeven. Ook krijg je een workshop 'Pitch je boek' en krijg je een maand voor aanvang van deze dag (gratis) toegang tot de online cursus Bookproposal schrijven van de Online Schrijfschool.

In de middag zijn er diverse uitgevers aanwezig die nog steeds op zoek zijn naar pareltjes en die in eerdere jaren ervaren hebben dat de schrijvers die naar de uitgeversdag komen serieus bezig zijn met het vak 'auteur'.

Dit jaar zijn aanwezig o.a.:
- De Crime Compagnie
- Harper Collins Holland
- Uitgeverij De Fontein
- Uitgeverij De Droomvallei
- Godijn Publishing
maar ook bijvoorbeeld Sanne Visch van Pen & Inkt die hulp biedt bij het uitgeven in eigen beheer.
of de jonge uitgeverijen De Verhalenfabriek of uitgeverij Loft (imprint van Ambo/Anthos) die zich richten op e-books, perfect om te bingereaden.

Dit jaar hebben zich maar liefst elf (!) uitgevers gemeld die graag aanwezig willen zijn.

Je krijgt tijdens het middagprogramma tijd om met diverse uitgevers aan tafel te zitten om te sparren en je boek te pitchen. Dat dit een succesvolle bezigheid is, bleek ook afgelopen jaar. Na de uitgeversdag van 2021 hebben binnen zes weken al zes auteurs een uitgeefcontract aangeboden gekregen. Persoonlijke contact én een goede voorbereiding helpt!

In de afgelopen acht jaar hebben vele tientallen schrijvers via de uitgeversdag een handtekening kunnen zetten onder een uitgeefcontract!

Er is een beperkt aantal toegangskaarten, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Soort activiteit

workshop

Wie

Marelle Boersma

Wanneer

1 november

Hoeveel

195 euro