Uit je dak met Limericks

Wist je dat mensen slechts een klein deel van hun hersencapaciteit gebruiken? Dat merk je pas als je gaat schrijven. Dat noemt men dan inspiratie maar waar het om gaat, is dat je je focust en openstelt voor jouw eigen bron van creativiteit. En die blijkt onuitputtelijk!

Dat geldt ook voor het maken van limericks. Daar hoef je geen bijzonder talent voor te hebben. Limericks zijn korte, hilarische gedichten met een vast rijmschema: AABBA. Ze beginnen vaak met een persoon en een locatie. Zoals deze: ‘Er was eens een kaasboer in Gouda, Die liep om de tafel zijn vrouw na, Maar zij riep heel fief, Alles is relatief, Als ik wat harder loop zit ik jou na.’ John O'Mill schreef limericks in steenkolenengels: ‘A Terrible infant called Peter, Sprinkled his bed with a gieter, His father got woest. Took hold of a knoest, And gave him a pack on his mieter.’
De inhoud van een limerick kenmerkt zich door ironie, gekkigheid en … een grappige wending. Een limerick is altijd puntig. Je kunt er iemand of een situatie mee op de hak nemen.
Journalist en schrijfdocent Janneke Donkerlo schreef een half jaar elke week een limerick bij een nieuwsfeit. Maar limericks lenen zich ook voor sinterklaasgedichten of een kaartje waar je iemand mee kunt verrassen
Gedurende de cursus leer je de finesses van de limerick en je laat je inspireren door voorbeelden en door elkaar. Juist in deze tijden van onzekerheid en zwaarmoedigheid is het heerlijk om eens helemaal uit je dak te gaan met de humoristische kant van het schrijven.
Als wegens het Coronavirus de bijeenkomst op locatie niet kan plaatsvinden, dan zal deze worden omgezet naar een Zoom-event van 2x2 uur.

Soort activiteit

workshop

Wie

Janneke Donkerlo

Wanneer

Zaterdag 14 november 2020, van 10.00 - 16.00 uur

Hoeveel

70 euro