Training Schrijvend begeleiden

Training "Schrijvend begeleiden", voor iedereen die het reflectief schrijven als instrument willen inzetten in de begeleiding van individuen of groepen. Het zal je een goede basis geven en inzicht in je manier van werken.

We werken in een groep met maximaal 5 deelnemers zodat er veel aandacht is voor jouw vragen en input.

Deze driedaagse training is bedoeld voor iedereen die mensen individueel of in groepsverband begeleidt of wil gaan begeleiden en het reflectief schrijven daarbij als instrument wil (leren) inzetten. Je kunt daarbij denken aan (aankomende) schrijfbegeleiders, coaches, loopbaanbegeleiders, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, supervisors, therapeuten, etc.

Je leert hoe je professioneel het reflectief schrijven kunt toepassen als begeleider en/of cursusleider: wat is je rol en hoe ga je met bepaalde (lastige) situaties om? Je leert hoe en wanneer je bepaalde technieken en oefeningen kunt inzetten. Er is veel ruimte voor reflectie: op je eigen handelen en ook met betrekking tot je cliënt. Je krijgt de gelegenheid om veel te oefenen, zowel in de les (waarbij je ook veel leert van elkaar!) als ook in je eigen werkomgeving. Mocht dat laatste (nog) niet kunnen, wordt er van je verwacht dat je gaat oefenen met proefklanten of -cursisten. Het maakt niet uit of dit individueel is of met een groep. Er is veel gelegenheid tot nabespreken en vragen stellen. Ook doen we relevante schrijfoefeningen in de les, die je in je eigen praktijk kunt gebruiken. Je hebt na afloop van de training een "gereedschapskist" met vele kant-en klare schrijfoefeningen die je - met wat aanpassingen - geschikt kunt maken voor je eigen praktijk/werk. Ook vind je in deze gereedschapskist voor jou als professional interessante artikelen.

Voorwaarde voor deelname is wel dat je de basiscursus "Luisteren naar je pen" hebt gevolgd, waarin je de basistechnieken hebt geleerd en ook hebt ervaren wat het reflectief schrijven met jou doet. Dit is een goede basis van waaruit je met jouw cliënt/klant/patiënt/medewerker kunt gaan werken. Mocht je nog geen basiscursus hebben gevolgd, dan kan dat bij EnerVie Schrijfatelier van 19 t/m 22 september in vier dagen. Maar je kunt ook kijken of er een basiscursus "Luisteren naar je pen, deel 1" bij jou in de buurt wordt gegeven.

Soort activiteit

cursus

Wie

Hanny Kuijer van EnerVie Schrijfatelier in Vaassen

Wanneer

Op vrijdag 16 sept., 14 okt. en 18 nov. 2022 van 10:15 tot 16:45 uur.

Hoeveel

De kosten bedragen € 395,00 exclusief BTW (incl. BTW € 477,95). Dit is inclusief drie cursusdagen, individuele feedback per email tijdens de cursusperiode, drie x lunch, koffie/thee met koekjes, A4-map met cursusmateriaal en een "gereedschapskist" met schrijfoefeningen en artikelen die je in je werk kunt gebruiken.