Serieus Grappig | Schrijven met Humor

Serieus Grappig | Schrijven met Humor

Do 26 sep - 24 okt 2024
Docent: Edwin de Voigt
5 donderdagavonden, 19.30 - 21.30 uur
Lesdata: 26 sep, 3, 10, 17 en 24 okt

Met een kwinkslag breek je ijs, met een gebbetje win je een hart, met spitsvondigheid zet je iemand klem. Tenminste, dat kán. Als je het goed doet.
Schrijven met humor is een serieuze zaak. Want de grap is niet de boodschap, net zo min als je lezer of luisteraar laten lachen je doel is. Wáár de grap staat in de tekst is van belang, net als het waarom van je humor - wat wil je teweeg brengen? Misschien is dat ontspanning tijdens een lange serieuze sessie, of de nuance in een debat, of je boodschap beter laten beklijven.
Timing en dosering, daar draait het allemaal om.
Dus moet je speechen? Of het bruidsfeestverhaal van je beste vriendin optekenen? In een column of blog je punt zó maken dat niemand het nog vergeet? Spreken op het 25-jarig jubileum van oom Karel? De eindejaarsmusical van de school schrijven?
In vijf lessen leert docent Edwin de Voigt je om een goed verhaal-met-grap zorgvuldig op te bouwen. Hij leert je hoe je humor serieus neemt, zodat je haar kunt gebruiken om je lezers of je publiek te laten voelen wat JIJ wil.

Je docent is Edwin de Voigt:
"Ik ben een podiumdichter. Ik gebruik humor om de inhoud van mijn werk kracht bij te zetten. Dat noemen ze stand-up poetry, of, in nog beter Nederlands: spoken word. Jaren terug vroegen mensen aan mij: 'Hoe doe je dat toch?' Waarop ik me dan afvroeg: 'Wat bedoelen ze toch?' Sinds ik mij ervan bewust ben dat ik humor overal en altijd serieus inzet, weet ik dus ook dat ik het ik jou kan leren.
Als creatief tekstschrijver heb ik gewerkt voor bedrijven, maatschappelijke organisaties en een lange tijd op het stadhuis van Rotterdam. Ik weet dus hoe je op verschillende manieren een onderwerp onder de aandacht brengt. Opvallen met humor is daarvan de belangrijkste, en vaak ook de meest effectieve."

In Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A, 3012 XK Rotterdam
€ 225,- incl btw, lesmateriaal en thee/koffie
Min 6 cursisten, max 10

Soort activiteit

cursus

Wie

De Schrijfschool Rotterdam

Wanneer

Donderdagavond 26 september 2024

Hoeveel

€ 225, incl btw, lesmateriaal en thee, koffie, koekies