Schroomloos Schrijven

Tot hier en wél verder | Schroomloos Schrijven

Dinsdag 17, 24 sep, 1, 8, 15 en 22 okt 2024
Docent: Daniël Dee
6 dinsdagavonden, 19.30 - 21.30 uur

Schroomloos schrijven
Wat mag je nog schrijven tegenwoordig? Nou, alles, zijn wij van De Schrijfschool geneigd als eerste te zeggen. Want een schrijver die zichzelf censureert kan niet de bedoeling zijn. Toch? Nou... je wil wél gelezen worden natuurlijk, dus je woorden wegen is geen slecht idee. Maar met alleen maar lezertje pleasen krijg je teksten zonder kraak noch smaak.
Wat past bij jou, wat past bij De Tijd?

Grenzen aan fictie?
Schrijver en (voormalig stads-)dichter Daniël Dee vraagt zich af: zijn we met z'n allen te gevoelig geworden? En nog belangrijker: zijn er grenzen aan jouw verzinlust? Waar ligt maatschappelijk de scheidslijn en waar trek je hem persoonlijk? Mag je een personage nog wel alles laten doen of zeggen? Wanneer is het provocerend en wanneer wordt het beledigend?

Voor wie?
Enige schrijfervaring is handig - dit is bijvoorbeeld een ideale cursus voor degenen die Schrijven voor Nieuwsgierigen of een andere schrijfcursus hebben gedaan en méér willen. Een licht peinzende dan wel filosofische inslag is ook welkom. En heb je een snufje relschopper in je? Kom maar door hoor!

Wat ga je doen?
In Daniëls cursus staan drie rode lijnen gespannen:
1. Aan de hand van concrete schrijfopdrachten ga je op zoek naar de randen van comfortzones. Van die van jou, je lezer, de maatschappij. En er misschien wel overheen. Want literatuur mag schuren. Is het tenslotte niet zo dat daar waar het pijn doet iets moois ontstaat?
2. Behalve schrijven tijdens de les (en thuis) is het vast ook discussiëren geblazen. In een veilige setting uiteraard; what's said in De Schrijfschool, stays in De Schrijfschool.
3. Heb jij al aan het begin of tijdens de cursus een idee voor een langere, hoogstpersoonlijke tekst, dan krijgt die aandacht. Dat kan een kort verhaal zijn, een Spoken Word-tekst, een gedicht - wat je metier ook maar mag zijn. Meester Dee doet aan poëzie, proza en lichte provocaties - zijn feedback snijdt sowieso hout.

> € 250,- incl. btw, lesmateriaal en thee/koffie/koekies
> Minimaal 6 personen, maximaal 8

Soort activiteit

cursus

Wie

De Schrijfschool Rotterdam

Wanneer

Dinsdagavond 17 september 2024

Hoeveel

€ 250,- incl. btw, lesmateriaal en thee, koffie, koekies