Schrijven en schilderen in Frankrijk

Een schrijfvakantie gecombineerd met schilderworkshops in de sfeervolle heuvels van de Sud Charente in Frankrijk. Het is een prachtige combinatie om verhalen te vertellen door alleen beeld te gebruiken (schilderen) of het beeld in woorden te vangen (schrijven). Deze combinatie geeft dubbele inspiratie.
Naast de diverse workshops is er ook ruim de tijd om te relaxen op het grote landgoed (onder de kersenboom), te lezen in een hangmat of om de omgeving te zien en te kanoën op de Dronne bij Aubeterre sur Dronne. Het is ook vakantie.

Auteur en schrijfdocent Marelle Boersma organiseert deze week in samenwerking met kunstenares Anita kok van Koktales, waarbij ze schilderen en schrijven combineren tot één creatief feest.

SCHRIJVEN
-> voor iedereen die geniet van verhalen en het leuk vindt om te schrijven
Hoe mooi is het als we schilderen en schrijven kunnen verbinden. Schilderen is schrijven met kleur, net zoals schrijven het vastleggen van sfeer in woorden genoemd kan worden.
De schrijfworkshops met bijbehorende oefeningen laten je zien hoe je een (kort) verhaal vol sfeer kunt schrijven. Er is ook tijd om schrijfgerelateerde vragen te stellen, mocht je zelf met een boek bezig zijn.
Ervaring is niet nodig.

SCHILDEREN
-> voor iedereen die kennis wil maken met verschillende schildertechnieken
We gaan kijken naar compositie, sfeer, licht, zintuigen, kleuren, dieptewerking, perspectief. Natuurlijk krijg je uitleg van de verschillende materialen en kijken we naar de stijl van de belangrijkste Franse meesters.
Er zal extra aandacht zijn voor de zonnebloemen die in deze periode van de zomer in golvende velden de Charente geel kleuren, of voor de lange lijnen vol druivenstruiken.
Ervaring is niet nodig.

Na afloop van de week heb je kennisgemaakt met diverse tekentechnieken, en je hebt diverse schilderijen en tekeningen gemaakt. Daarnaast heb je geleerd hoe je een kort verhaal kunt schrijven dat je kunt opsturen voor een schrijfwedstrijd of dat je op je eigen website kunt plaatsen.

Naast alle creatieve activiteiten zorgt Jan dat het je aan niets ontbreekt. Een ontbijt in de zon in de mooie buitenkamer, waarbij stokbrood en croissants afgewisseld worden met verrassingen. Een lunch waarbij het woord 'gezond' leidend is, en een avondmaaltijd in het zachte licht dat weglekt over de heuvels van de Charente.

Gerda Scholts schreef: "De ideale combinatie: schilderen en schrijven plus vakantie vieren, plus heerlijk gezelschap, plus mooie omgeving en lekker eten."

Jan en Marelle wonen in de Sud Charente, ongeveer een uur ten noorden van Bordeaux, in een dorp met goede bereikbaarheid, zowel met de auto (950 km), de trein (treinstation op 5 minuten van het huis, met een directe aansluiting op het TGV station in Angoulème) of vliegtuig (Bergerac/Bordeaux).

Maak je je zorgen over Corona? Wij hebben aangepaste annuleringsvoorwaarden én - belangrijker - voldoende ruimte in huis en buiten om die 1,5 meter te kunnen handhaven. Mail me gerust als je hier vragen over hebt: info@marelleboersma.nl

-> Combineer schilderen met schrijven en je komt geheid uitgerust en vol inspiratie weer thuis.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Marelle Boersma en Anita Kok

Wanneer

17 juli t/m 23 juli 2021

Hoeveel

v.a. € 895