Schrijven en kunst op zondag: Gent

Ook in het najaar van 2022 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een andere stad, in een ander museum en met andere kunstwerken als inspiratiebron. De laatste zondag van oktober strijken we neer in Gent.

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad met gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag.

N.Dash earth in S.M.A.K. GENT

In het S.M.A.K. verkennen we het werk van de Amerikaanse kunstenaar N.Dash. Hij is verbonden met de energie van transformatie, beweging en zorg. In een beweging van ontbinding en heropbouw, werkt de kunstenaar met materialen als aarde, verf, plastic flessen, karton en jute om een beeldend werk te laten herrijzen.

Vanuit de artistieke creaties van N.Dash gaan we nieuwe poëzie schrijven in de oude vorm van het sonnet. Hedendaags, planeet Aarde in ontbinding en in heropbouw, op papier gezet in verzen: creatief en beeldend schrijven bij deze boeiende tentoonstelling.

Praktisch
Breng je eigen picknick en drank mee.
Een week vooraf ontvang je een mail met meer info over de precieze afspraakplaats.

Soort activiteit

cursus

Wie

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe

Wanneer

Zondag 23 oktober van 11 tot 17u in het SMAK, te Gent.

Hoeveel

€ 49.00