Schrijven als spiegel

‘Ik schrijf omdat ik niet weet wat ik denk,
tot ik weet wat ik wil zeggen.’

- Flannery O’Conner -

Via allerlei creatieve schrijfoefeningen schrijven we deze week over het leukste onderwerp dat er is... jezelf! In een prachtige omgeving is er alle ruimte om aandacht te besteden aan wat voor jou belangrijk is.

Door te schrijven geef je taal aan wat je onbewust wel weet, maar (nog) niet bewust naar boven komt. Dat wat je geschreven hebt verrast, ontroert en geeft inzichten. Het zet je aan het denken, bevestigt of helpt je om een volgende stap te zetten.

Het schrijven in een groep geeft focus en verdiept. Bovendien is het prettig om samen in een schrijfflow te komen. Natuurlijk kan alleen schrijven ook, maar de ervaring leert dat het echt een meerwaarde heeft om anderen om je heen te hebben die schrijven. Daarnaast is er de mogelijkheid om, als je dat wilt, wat je geschreven hebt te delen.

Alles wat uit je pen komt is goed, het gaat immers om je eigen gedachtes en gevoelens. Iedereen kan dus meedoen, schrijfervaring is niet nodig. Zie het schrijven als een hulpmiddel om je eigen wijsheid naar boven te brengen.

De locatie is goed bereikbaar met de trein (Parijs-Nancy-Vittel + opgehaald worden vanuit de camping) + de auto. Verder is het mogelijk om voor half-pension te kiezen en mee te eten. Heerlijk en biologisch :)

Reacties deelnemers vorig jaar:

Bijzonder inspirerende week. Ik zou het zo weer doen. Dat ik dat zonder enige terughoudendheid opschrijf, zegt wat! - Carin

Dank je wel voor deze week! Ik vond het een hele waardevolle week met schrijfopdrachten die passend op elkaar volgend. Bedankt voor je warmte en kennis. - Laura

Opgeven kan via de site van Ecolonie https://www.ecolonie.eu/nl/activiteiten/zomer/cursussen/schrijven-als-s…. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op via info@judithcoach.nl. Ik beantwoord ze met alle plezier.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Judith de Haan in samenwerking met Ecolonie

Wanneer

22-29 juli 2023

Hoeveel

250 euro (excl. verblijf)