Schrijven als spiegel

'Ik schrijf omdat ik niet weet wat ik denk, tot ik weet wat ik wil zeggen.'
- Flannery O'Conner

Via allerlei creatieve schrijfoefeningen schrijven we deze week over het leukste onderwerp dat er is... jezelf! In een prachtige omgeving is er alle ruimte om aandacht te besteden aan wat voor jou belangrijk is.

Door te schrijven geef je taal aan wat je onbewust wel weet, maar (nog) niet bewust naar boven komt. Dat wat je geschreven hebt verrast, ontroert en geeft inzichten. Het zet je aan het denken, bevestigt of helpt je om een volgende stap te zetten.

Het schrijven in een groep geeft focus en verdiept. Bovendien is het prettig om samen in een schrijfflow te komen. Natuurlijk kan alleen schrijven ook, maar de ervaring leert dat het echt een meerwaarde heeft om anderen om je heen te hebben die schrijven. Daarnaast is er de mogelijkheid om, als je dat wilt, wat je geschreven hebt te delen.

Alles wat uit je pen komt is goed, het gaat immers om je eigen gedachtes en gevoelens. Iedereen kan dus meedoen, schrijfervaring is niet nodig. Zie het schrijven als een hulpmiddel om je eigen wijsheid naar boven te brengen.

Reacties deelnemers
‘Tof om te zien hoe iedereen zijn eigen invulling aan de schrijfopdrachten geeft en hoe bepaalde puzzelstukjes op hun plek vallen.’ -Anja Bood

‘Ik heb een kern geraakt en mezelf beter leren kennen. Het fijne is dat ik de positieve effecten merk en ik zie hoe ik in het dagelijks leven meer achter mijn eigen keuzes sta en minder in mijn kop zit.' - Michael Geesink

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Judith de Haan, in samenwerking met Ecolonie

Wanneer

16-23 juli

Hoeveel

225 euro