Schrijfwandeling 'Kroondomein Het Loo'

Kroondomein Het Loo in Hoog Soeren is een uniek natuurgebied. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de natuur. En het is de ideale plaats om schrijfinspiratie op te doen voor een mooi verhaal. Dat gaan we tijdens de schrijfwandeling ‘Kroondomein Het Loo’ dan ook doen.

Maar de workshop is meer dan alleen schrijven en wandelen. Gezelligheid hoort er ook bij. Zo starten we de dag met koffie/thee en appelgebak onder de veranda in Hoog Soeren. Daarna volgt een intensieve schrijftraining.

Wat ga je in die training leren?
- een personageboom uitwerken;
- leren wat perspectief en vertelvorm met jouw verhaal doen;
- ontdekken hoe je jouw verhaal opbouwt;
- kiezen voor een schrijfstijl;
- zien wat het verschil is tussen actieve en passieve werkwoorden;
- ontdekken wat emotiewoorden en sfeerwoorden met je verhaal doen.

Dan bereiden we een schrijfmysterie voor. Je krijgt een opening en een slot voor het verhaal dat je na de lunch gaat schrijven. Die kun je gebruiken of later herschrijven. Het middendeel gaan we door interactieve opdrachten tijdens de schrijfwandeling ontdekken én beleven. Na de schrijfwandeling gaan we gezellig lunchen. Natuurlijk willen we heel graag weten welk mysterie je gaat beschrijven en welke inspiratie je in het bos hebt opgedaan. Of hou je dat nog even geheim?

In de middag ga je individueel met je verhaalideeën aan de slag. Ga je het middendeel van je verhaal schrijven, het mysterie ontrafelen. Als je zin en tijd hebt, je een eigen opening en slot schrijven. En ben ik de schrijfcoach voor al jullie schrijfvragen.

Voldaan en met een vrachtwagen vol schrijfbagage ga je aan het einde van de dag naar huis. Maar niet voordat je jouw verhaal met de groep gedeeld hebt. Of voor wie meer lezers wil: je mag je verhaal publiceren op de cursistenblog van www.booktainment.nl.

Voor meer informatie: www.booktainment.nl/workshops

Soort activiteit

schrijfwandeling

Wie

Gisele Rottier

Wanneer

zaterdag 21,28 mei en 4,11,18,25 juni (zie website voor vervolgdagen)

Hoeveel

€ 79,-