Schrijfdag - ik & mijn archetypes - 30 oktober

Archetypes zijn ontwikkeld door Carl Jung en kun je zien als 12 oerkarakters met ieder hun eigen drijfveren, waarden, wensen en verlangens.

De verschillende archetypes zie je ook terug in verhalen, zoals het archetype van de held (Batman, Robin Hood) of het onbevangen kind (Winnie de Pooh).

Welk archetype ben ik?

In principe hebben we alle archetypes in ons, maar is er vaak 1 archetype dominant. Dat is op zich niet erg, maar wel als het archetype zo dominant wordt, dat de andere archetypes geen plek meer krijgen.

Als de voedster te veel ruimte krijgt, dan zorgt iemand vooral en kunnen de eigen behoeftes in de verdrukking komen. Er mag dan plek komen voor het archetype van de avonturier of de geliefde.

Krijgt de kunstenaar veel ruimte, dan heeft iemand veel goede ideeën, maar komt tot weinig. Het kan dan fijn zijn te ontdekken hoe de strijder in ons naar de voorgrond kan komen.

Inhoud van de dag

Tijdens de dag gaan we samen ontdekken wat jouw dominante archetype is en hoe de andere archetypes ook een rol mogen gaan spelen in jouw leven.

Dat doen we door met reflectieve schrijfopdrachten, afgewisseld met andere werkvormen waar we ook weer over kunnen schrijven, daardoor ontstaat er afwisseling en verdieping.

We gaan op zoek naar valkuilen en krachten, naar drijfveren en nieuwe kanten van jezelf. Misschien schuilt er wel een kunstenaar in je, die meer ruimte mag krijgen. Who knows?!

Dit is wat deelnemers over de archetypedag zeggen:

'Judith als begeleider van de dag is behulpzaam waar dat nodig is en geeft de deelnemers de ruimte. De dag heeft me door schrijfopdrachten meer bewust gemaakt met welke vragen ik zit en welke keuzes ik kan maken.'

'De archetypedag was voor mij: bijzonder, interessant en verhelderend. Judith creëert direct een prettige en veilige sfeer waarin je de ruimte krijgt om jezelf te uiten. Ik heb inzicht in de stappen die ik wil maken om aan mijn doelen te werken.'

Praktische info

De 1-daagse schrijfdag is bij mij in Arnhem aan de Hazelaarstraat (35 minuten met de trein vanaf Utrecht - gratis parkeren)

Investering = 75 euro incl. BTW en een heerlijke lunch.
Maximaal 4 personen
Zaterdag 30 oktober van 10-17

Meer info? https://judithcoach.nl/Ik-mijn-archetypes/
Opgeven? https://judithcoach.nl/Contact/

Soort activiteit

workshop

Wie

Judith de Haan - judithcoach.nl

Wanneer

30 oktober 2021

Hoeveel

75 euro incl. BTW en lunch