Schrijfcursus - De reis van de held -

Heeft ieder verhaal een oerstructuur?

In deze schrijfcursus onderzoeken we twaalf stappen die jouw verhaal verdiept, beter zal laten lopen en optilt. Je werkt in de les, maar ook thuis. 

Leidraad in deze schitterende cursus is het boek De Held met de duizend gezichten (1949) van Joseph Campbell. Joseph Campbell heeft vele mythen, sagen, sprookjes, religies en culturen van over de hele wereld bestudeerd. Hij vergeleek de verhalen en kwam tot de ontdekking dat er steeds een bepaald patroon duidelijk werd. Een held gaat op pad, wordt op de proef gesteld, vervult uitdagende opdrachten en keert terug naar huis om zijn overwinning te vieren. Vertrek, inwijding en terugkeer.

Klinkt eenvoudig toch? Maar, hoe pak je dat aan als schrijver? Hoe komt een verhaallijn tot stand? Welke keuzes laat jij jouw hoofdpersoon maken? Wie of wat bepaalt de loop van jouw verhaal? 

Denk je na dit gelezen te hebben: hier wil ik meer van weten dan is deze cursus voor jou.

Wat gaan we doen?  Thuis lezen we een mooie selectie verhalen uit alle windstreken. Die bespreken we in de les. Met de opgedane kennis en inspiratie schrijf je verder aan je verhaal. Ook krijg je opdrachten, zodat je bepaalde scenes in je verhaal kunt verdiepen. We lezen voor en krijgen en geven elkaar opbouwende feedback. Thuis schrijf verder aan je verhaal.

Soort activiteit

cursus

Wie

Cultuurhuis FluXus

Wanneer

Woensdag van 10.00 - 12.00 uur 
Data: 10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 6 juni:

Hoeveel

5 lessen: 165,00 euro. Inschrijfgeld 25,00 euro (wordt met de factuur verrekend).