Schrijf4daagse

Een schrijf4daagse, wat is dat? Allereerst schrijven, zo'n drie uur per dag, of langer als je wilt. Zie het verder als wandelvakantie, een kans om stiller te worden en de natuur op te zoeken.
We schrijven in de ochtend en wandelen in de middag of andersom. Of tegelijkertijd. We bewegen mee met het weer, schrijven binnen, in de serre, of buiten op het landgoedje. Of we zoeken het verderop. Brummen kent talrijke mooie, meest onverharde wandelpaden, eerbiedwaardig oud bos en er is de IJssel met haar uiterwaarden. Laat je inspireren.

Natuurlijk krijg je allerlei schrijfopdrachten, met aanwijzingen of voorbeelden, meestal zowel in proza als in poëzie uit te werken. Je schrijft in de eerste plaats voor jezelf. Na het avondmaal is er mogelijkheid om met elkaar te delen wat gedeeld wil worden. Natuurlijk kun je feedback krijgen, naar wens in de groep of op een later moment individueel.

Wat ga je doen?
Je schrijft onder andere een miniatuur, een natuurdialoog, haiku, autobiografisch en intuïtief werk. De opdrachten worden vaak met een associatieoefening ingeleid of met voorbeelden verhelderd. Op mijn website vind je een uitgebreidere toelichting op het programma.

Over de locatie
Klein Sion is een oud landhuis, omgeven door bomen, een restant slotgracht, een provincieweg en boerenland. Soberheid, schoonheid, oude glorie en katholicisme. Nadat de laatste adellijke bewoner het geheel aan de kerk naliet, deed het lange tijd dienst als klooster. Dat merk je nog aan alles. Ook tijdens de schrijf4daagse is ruimte voor stilte en inkeer. Op je eigen kamer, in de kapel, of tijdens de wandelingen, die je naar wens alleen of in gezelschap kunt maken.

Klein Sion ligt op 20 minuten loopafstand van station Brummen. Je slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer met schrijftafel en wastafel, je deelt douche en toilet. We eten samen, lekker en vegetarisch. De groep is minimaal 3 personen maximaal 8 personen groot.
Het lijkt me leuk om je daar te ontmoeten.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Marije Verbeeck Schrijverij

Wanneer

van 19 mei tot en met 22 mei
en
van 14 juli tot en met 17 juli

Hoeveel

369 euro
voor de schrijfopdrachten en volpension