Schrijf jouw levensverhaal

Waarom wil jij je levensverhaal schrijven?

Omdat je iets wil nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Er zijn de meubels en de huisraad. Misschien wat centen. Maar vooral zoveel levenswijsheid die nooit verloren mag gaan.
Omdat je heel wat hebt meegemaakt en je een boodschap aan de wereld wil meegeven. Je leven was uitzonderlijk door de reizen die je hebt gemaakt, de job die je hebt gedaan, de mensen die je hebt ontmoet. In een boek kan de ander woordelijk door jouw leven dwalen.
Omdat je door in je herinneringen te graven je eigen leven beter wil leren begrijpen. Je merkt dat je moeilijk aan een volgende levensfase kan beginnen. Er zijn nog blokkades. Door te schrijven, liefst met pen en papier, zet je een verwerkingsproces in gang.
Omdat je graag schrijft. Je speelt graag met woorden. Je hebt een scherpe blik voor gebeurtenissen en je weet ze raak te vatten. Je kijkt naar de mensen om je heen. Je schept hun karakters. Je geeft ze taal. Kortom, jouw leven is jouw muze.

There is no greater agony than bearing an untold story inside you. - Maya Angelou

Gedurende vijf dinsdagavonden komen we online samen. We delen de schrijfopdrachten die je thuis hebt gemaakt en geven elkaar feedback.
Een greep uit de opdrachten:
• Je sprokkelt herinneringen uit jouw verschillende levensfasen. Je onderzoekt de gevoelens die een rol speelden en het belang van die herinneringen.
• Je gaat op zoek naar de keerpunten in jouw leven.
• Je definieert thema’s en motieven in jouw levensverhaal. Waarover gaat jouw (p)lot op een dieper niveau?
• Je onderzoekt de helden en antihelden in jouw leven.
• Je schrijft de oerscène waarmee alles in jouw leven begon.
• Je geeft structuur aan jouw levensreis. In elk goed verhaal doorleeft een held een transitie.

We maken gebruik van ZOOM. Je krijgt een link doorgestuurd en hoeft zelf niets te downloaden.

Soort activiteit

cursus

Wie

Ilse Bockstaele - Het Woord is van U

Wanneer

We ontmoeten elkaar op volgende dinsdagavonden: 15 maart, 29 maart, 19 april, 3 mei, 17 mei 2022 telkens tussen 19.30u en 21.30u.

Hoeveel

150 euro (check https://hetwoordisvanu.com voor vroegboekkortingen).