Schrijf Jaartraject met Geertje Couwenbergh

EEN JAAR LANG JE SCHRIJFLEVEN VERDIEPEN

Zoek je de ultieme schrijfstimulans? Kun je een kader gebruiken om een jaar lang je schrijven of schrijfproject te verdiepen? Wil je ervaren hoe het is om jezelf uit te dagen samen met mede schrijvers? Pak dan deze kans om het Schrijf Jaartraject met Geertje Couwenbergh in 2022 te doen!

In 2022 vindt de tweede editie van dit unieke Schrijf Jaartraject plaats! In drie weekenden en twee tussentijdse groepssessies leg je met een besloten groep een bodem in je schrijfleven. Tijdens onze bijeenkomsten dompelen we ons onder in schrijfbeoefening, uitwisseling en het bestuderen van andere schrijvers.

Wat dit jaarprogramma kenmerkt is dat je niet stilzit tussen de bijeenkomsten door. In de tijd tussen de weekenden lees je een (flink) aantal boeken. Andere schrijvers zijn immers je belangrijkste leraren! Wanneer we weer samenkomen bespreken we de boeken uitvoerig.

Daarnaast ga je tussen de bijeenkomsten door met schrijfbeoefening. Om je daarmee te helpen word je gekoppeld aan een andere schrijfvriend, waarmee je (minstens) elke week samenkomt (online of in het echt) en schrijft en voorleest.

Bovendien komen we twee keer online als groep samen.

Wees voorbereid om verrast en verruimd te worden! Dit wordt een gemeenschappelijk avontuur, waar we volop gebruik van elkaar gaan maken om je schrijfleven en begrip van je wereld te verdiepen.

ERVARINGEN EERDERE DEELNEMERS

"Het was verbindend en verhelderend. Verbinden met andere schrijvers en verhelderend voor mijn eigen geest."

"Het schrijven is door dagelijkse beoefening net zoiets geworden als tandenpoetsen. Ik doe het gewoon. Tandenpoetsen is iets minder plezierig. Schrijven houdt me net zo clean:-)"

"Ik leerde mijn eigen schrijfgeest te omarmen in plaats van liefdevol te veroordelen tot ‘wie zit er nou op te wachten, waarom kan ik geen prachtig geformuleerde zinnen maken?’. Ik vond mijn eigen schrijver, ik vond mezelf. En precies dat had ik denk ik nodig om vrij en voluit te schrijven wanneer ik maar wil."

"Het lezen en de discussies hebben me verrijkt!"

HET JAARTRAJECT IN HET KORT

*drie volledig verzorgde weekenden (vr-zo) inclusief overnachting en biologische plantaardige maaltijden in het prachtige Samaya in Werkhoven
*adem- en ontspanningssessies met yogadocent Jasmijn Koelink
*bereid je voor op een flinke leeslijst in voorbereiding tot de weekenden
*twee tussentijdse Q&A in een online groepssessie
*tussen de weekenden door spreek je af met een toegewezen schrijfpartner (cheerleader!) om te schrijven en lezen (dat kan natuurlijk online)
*twee tussentijdse sessies van twintig minuten met Geertje (één tijdens een van de drie weekend en de andere online) om je persoonlijke voortgang te bespreken
*Direct na inschrijving en gedurende je hele jaartraject toegang tot de Yoga voor Schrijvers collectie van Jasmijn Koelink

DATA

WEEKEND 1: vrijdag 25 februari t/m zondag 27 februari 2022

Online groepssessie: 28 april van 19.30 tot 20.30

WEEKEND 2: vrijdag 8 juli t/m zondag 10 juli 2022

Online groepssessie: 8 september van 19.30 tot 20.30

WEEKEND 3: vrijdag 4 november t/m zondag 6 november 2022

LOCATIE

Het jaartraject vindt plaats bij Samaya, een prachtig retraite centrum in Werkhoven, centraal gelegen in het midden van Nederland. Alle maaltijden tijdens onze sessies zullen plantaardig en biologisch zijn.

Je hebt tijdens het boeken de keuze voor een één- of tweepersoonsverblijf.

Je hebt ook de mogelijkheid om niet te overnachten bij Samaya, maar wel het programma te doen en er alle maaltijden (behalve het ontbijt) mee te eten.

De plekken zijn extreem beperkt dus boek op tijd!

ERVARINGEN EERDERE DEELNEMERS

"Dit jaar was zo waardevol in alle opzichten. Het samen zijn met mezelf maar vooral ook met al die anderen. De verschillen zien en horen, de verhalen voelen en horen en er niks mee hoeven. Fascinerend en inspirerend al die mensen, inclusief Geertje en Jasmijn. We werden voor even een soort van ‘schrijffamilie’. Een groep mensen die je aan niemand uit kan leggen, en ook weekenden die niet uit te leggen zijn aan ‘buitenstaanders’. Maar precies dat maakt het voor mij ook zo magisch. Een bubbel waarin je omarmt wordt door warme slofjes, dekens, prachtige ruimtes, fijne kamers, en geweldig eten."

"Het jaartraject was als een regelmatig regenbuitje om mijn schrijven te bewateren."

"Zeer waardevol om ieders geest (en ook de mijne) te mogen bekennen door schrijven zonder te oordelen… Een prachtig proces."

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVING

https://www.geertjecouwenbergh.com/event/zin-schrijf-jaartraject-2022/

Geerthe Couwenbergh: Columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat in 2019 in een hernieuwde editie verscheen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez.

Soort activiteit

cursus

Wie

Geertje Couwenbergh

Wanneer

WEEKEND 1: vrijdag 25 februari t/m zondag 27 februari 2022

Online groepssessie: 28 april van 19.30 tot 20.30

WEEKEND 2: vrijdag 8 juli t/m zondag 10 juli 2022

Online groepssessie: 8 september van 19.30 tot 20.30

WEEKEND 3: vrijdag 4 november t/m zondag 6 november 2022

Hoeveel

€1380- €1890