Schrijf en Yoga stilteweekend

Wil je je liefde voor schrijven weer nieuw leven inblazen? Ben je nieuwsgierig hoe schrijven je kan verbinden met jezelf en anderen? Zoek je nieuwe manieren om je lichaam te betrekken in je creatieve proces? Deze weekend retraite biedt volop inspiratie en ontspanning!

Schrijven wordt leuker én beter wanneer je het met huid en haar doet. Dat is het uitgangspunt van deze geliefde weekendretraite. Elke dag beginnen en eindigen we met een vernieuwende beweging- en ademsessie die voor iedereen toegankelijk is. De effecten daarvan zijn voelbaar in je lichaam – en zichtbaar op papier.

MEER INFORMATIE OF INSCHRIJVING: https://www.geertjecouwenbergh.com/event/schrijf-yoga-stilteweekend/

‘Bevrijdend, stimulerend, grensverleggend en ontspannend.’

‘Ik vond het heerlijk om te verstillen en gevoed te worden op allerlei manieren.’

ONTDEK EEN ANDER PERSPECTIEF OP JE SCHRIJVEN - EN LEVEN.
Tijdens dit weekend gebruiken we een ongecensureerde benadering van schrijven, die geen enkele ervaring vereist. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en snelschrijvende pen. We raden je van harte aan om kennis te maken met de schrijfmethode van dit weekend. Online kun je de eerste hoofdstukken van Geertje’s onlangs herziene en uitgebreide schrijfklassieker ‘Zin: Lust in je Leven door Schrijven’ gratis doornemen of bestellen.

DAGSCHEMA
Dit hooggewaardeerde schrijf- en yogaweekend werkt met drie krachten: stilte, beweging en schrijven. Van zaterdag- tot zondagochtend ben je ontslagen van de plicht om te praten, zodat je al je aandacht kunt richten op schrijven, waarnemen en ontspannen. (Tijdens de gezamenlijke sessies praten we uiteraard wel.)

Het dagschema bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, uitwisseling en toegankelijke beweging- en ademhalingsoefeningen. In de middag en avond is er ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten. Je hoeft jezelf niet als schrijver of yogi te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Het schema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Alhoewel elk weekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders. Mocht je meer specifieke vragen hebben over het schema, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Het is goed om te weten dat één op één feedback geen onderdeel uitmaakt van deze weekend retraite. Geertje biedt wel persoonlijke schrijfbegeleiding aan buiten de programma’s.

ERVARINGEN VAN EERDERE DEELNEMERS:
‘Het was zoveel meer dan ik ervan verwachtte! Het was geweldig; een cadeau voor lichaam en geest.’

‘Ik ga naar huis met nieuwe inzichten, rust en inspiratie’

‘Jasmijn is liefdevol, bevlogen en heeft veel kennis.’

‘Dit weekend heeft me onverwachte inzichten gegeven op een gebied dat ik uit en te na dacht te kennen.’

‘De stilte gaf me niet alleen rust, ook reflectie en verbinding met mezelf én anderen.’

‘Het doel, mijn boek, is net zo belangrijk als de weg ernaartoe.’

‘Geertje heeft een bijna poëtische manier van uitleggen.’

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SCHRIJF EN YOGA WEEKEND OF EEN VIJFDAAGSE STILTERETRAITE?
De vijfdaagse stilteretraite van Geertje heeft geen periodes van begeleide beweging. Hierdoor is er meer vrije tijd. In die tijd kiezen veel deelnemers om te werken aan een schrijfproject. Maar ook om uit te rusten, te wandelen, yoga te doen, te lezen of te slapen – wat het ook maar is waar je meer van wilt. Ook lezen we voorafgaand aan een vijfdaagse gezamenlijk één (steeds wisselend) boek dat we bespreken. De vijfdaagse is een verstild, diep en persoonlijk in te richten programma.

Veel deelnemers komen naar een weekend om kennis te maken met de methode van schrijven die Geertje gebruikt. Om hun schrijfleven een nieuwe impuls te geven of eerder gemaakte schrijfvrienden terug te zien. Het weekend is, ten opzichte van de vijfdaagse, een korter, ontspannend en dynamisch programma.

Er zijn veel deelnemers die deze twee programma’s afwisselen. Het weekend als een terugkerend schrijf-stimulans en de 5-daagse om meters te maken in hun schrijfproject. Voor welk programma je ook kiest; ze hebben de neiging nooit hetzelfde te zijn. We zijn blij regelmatig terugkomende deelnemers te ontvangen.

MEER INFORMATIE OF INSCHRIJVING: https://www.geertjecouwenbergh.com/event/schrijf-yoga-stilteweekend/

Soort activiteit

workshop

Wie

GEERTJE COUWENBERGH & JASMIJN KOELINK

Wanneer

14-16 mei 2021

Hoeveel

vanaf €385