Rouwverwerkingscursus "Ik zal altijd ergens bij je zijn"

Deze driedelige cursus wordt in samenwerking met Pelgröm Uitvaarten in Vaassen gegeven.

Een cursus waarin je schrijvend stil staat bij iemand die je is ontvallen en die je dierbaar was. Doel is om het goede vast te houden en het leven van deze geliefde te vieren. In deze drie workshops staat jouw dierbare en jullie relatie centraal. Je staat schrijvend stil bij mooie, troostrijke herinneringen en bij wie hij of zij was en nog steeds voor je is.

De invulling van de workshops is gevarieerd. We starten soms met een korte wandeling of met het luisteren naar een lied of gedicht. Daarna schrijf je aan de hand van eenvoudige, concrete schrijfoefeningen over je dierbare en jouw herinneringen, gecombineerd met creatieve werkvormen zoals collage maken, labyrint lopen en kleuren. Af en toe is er een letterlijke adempauze. Je maakt al schrijvend op speelse wijze een tastbare herinnering als klein monumentje ter nagedachtenis aan deze unieke persoon.

De stilte, de verbondenheid met anderen die ook een dierbare hebben verloren en de aandacht voor wat er is, zorgen voor een helende, troostende werking. Na afloop van deze korte (schrijf)workshopreeks heb je de mooie persoon, die jouw dierbare voor jou was en is, weer dichterbij gehaald.

Het kan zijn dat je het afgelopen jaar iemand hebt verloren of al langer geleden. In beide gevallen kun je meedoen aan de cursus. Je hebt geen enkele schrijfervaring nodig. Mocht je twijfelen of het iets voor jou is, neem dan even contact met me op. Er kunnen maximaal vier mensen deelnemen. Aanmelden kan per e-mail info@enervie.nl of per telefoon 06 16 052 872. Zie ook www.enervie.nl

Soort activiteit

cursus

Wie

Hanny Kuijer van EnerVie Schrijfatelier samen met Pelgröm Uitvaarten.

Wanneer

Op drie dinsdagochtenden van 10.00 - 13.00 uur op 14, 21 en 28 juni 2022

Hoeveel

Kosten: €97,50 voor drie workshops van drie uur, inclusief koffie/thee met lekkers en materialen.