Proefles portretschrijven

Met een (geschreven) portret kan je iemand een eer bewijzen, herinneringen bewaren of je verhouding tot een ander onderzoeken. Zo kan je met een portret iemands leven, karakter en keuzes gedenken bij een uitvaart, maar ook een jubilerend of trouwend koppel verrassen. Je kan een goede vriend of dierbare collega in het zonnetje zetten of duiken in het wezen van iemand die je beter zou willen begrijpen.

In deze proefles schrijven we twee à drie korte portretten op basis van een foto. We onderzoeken verschillende invalshoeken en verschillende stijlprincipes. Na de proefles heb je een beeld van de artistieke en sociale mogelijkheden van een portret. Ook heb je een aantal concrete aanknopingspunten om zelfstandig verder te schrijven. Smaakt de les naar meer? Dan kan je vanaf 14 januari een vijfdelige cursus portretschrijven volgen.

De proefles is ook als losse workshop te volgen en is interessant voor iedereen die het geschreven portret op een toegankelijke manier wil onderzoeken. Schrijfervaring is mooi meegenomen, maar niet vereist. Er is ruimte voor 6 tot 12 deelnemers.

Over de docent:
Elske van Lonkhuijzen schrijft levensverhalen, portretten en ultrakort speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een kleurboek met portretten van grootouders en 'B(r)oekje', een stickerboek met anekdotes bij al haar korte broeken. 

Soort activiteit

workshop

Wie

Elske van Lonkhuijzen 

Wanneer

zaterdag 10 december van 10.00 tot 12.30 uur

Hoeveel

45 euro