Portretschrijven

Al eens geprobeerd iemand te vangen in woorden? Of je nu iets wilt schrijven voor een koppel dat op trouwen staat, over een dierbare die overleden is of over die zonderlinge buurman die je fantasie maar blijft prikkelen, een geschreven portret kan bijzonder verrassend en waardevol zijn.

De cursus wordt georganiseerd in een kleine groep in een open ruime zaal met hoge plafonds.

In deze cursus onderzoeken we hoe je mensen op een afgebakende manier zo treffend mogelijk in woorden kan vatten. Van buitenwereld naar innerlijke wereld en van ruwe schets tot detailportret. Daarbij variëren we elke les onze aanpak, invalshoek en stijl.

Een greep uit de oefeningen:

zo objectief mogelijk iemands uiterlijk beschrijven

een persoon interviewen en het gesprek uitschrijven

een dierbare portretteren

een treffend Instagramportret schrijven.

Waar ga je na vier zaterdagen mee naar huis?

Wat schilders kunnen, kunnen schrijvers ook. Na deze lessen zitten er genoeg kleuren op je palet om mensen in woorden tot leven te wekken.

Wat deelnemers van eerdere reeksen zegden:

"Deze vier bijeenkomsten op zaterdagochtend waren een verademing, een cadeau."

"Igor doet dat heel goed. Hij weet duidelijk waarover hij het heeft: dat blijkt niet alleen uit de opzet van de cursus, maar ook door zijn leestips".

"Het deed me anders kijken naar 'teksten'".

Igor Daems is zelfstandig schrijver van teksten, verhalen en boeken. Naar mensen luisteren en daar iets moois van maken, is zijn passie. Zo schreef hij al meer dan 25 levensverhalen. Dit voorjaar verschenen bij Manteau twee boeken van zijn hand: Op zoek naar vaste grond, een portret van het leven van de Somalische vluchtelinge Ayan Mohamud Yusuf en Over tinnitus, met portretten van mensen met een tuut in hun oren.

Soort activiteit

cursus

Wie

Igor Daems

Wanneer

4 zaterdagnamiddagen, 17/9 - 24/9 - 1/10 en 8/10 telkens van 14u tot 16.30u.

Hoeveel

149.00