Online workshop: oud materiaal tot leven wekken

Van inspiratievlaag tot verhaal

Je kent het waarschijnlijk wel. In een vlaag van inspiratie schrijf je iets – of eigenlijk schrijft jou iets – en daar ligt het dan. Een paragraaf, een pagina of zelfs een paar. Je voelt dat er iets in zit. Het leeft. Je weet dat je iets op het spoor bent. Maar wat?

‘En nu?’

Vervolgens blijft het in je kladblok plakken, of vangt het stof ergens in je computer. Misschien heb je zelfs wel meerdere van dit soort schrijfflarden liggen. Misschien vormen deze korte sprints wel je hele schrijfleven.

Mijn je schrijfflarden

Tijdens deze online workshop neemt Geertje je mee in hoe zij losse flarden uitwerkt tot een eetbaar schrijfsel. Een manier die kan werken voor elk genre; van column tot kort verhaal tot zelfs een heel boek.

Aan de hand van concrete voorbeelden – van haarzelf en die jij inbrengt – leer je je eigen ruwe materiaal mijnen voor de juwelen die erin verborgen liggen.

Stuur je ruwe stuk in

In voorbereiding op de workshop word je gevraagd om een ruw stuk schrijven in te sturen van ongeveer 300 tot maximaal 500 woorden. Geertje zal enkele van deze stukken kunnen bespreken en samen bekijken we hoe we dit oude materiaal tot leven kunnen wekken.

Meer informatie over het opsturen van de stukken ontvang je in de bevestigingsmail. Je kunt ook meedoen zonder iets op te sturen, het is niet verplicht.

Ervaringen van deelnemers aan een eerdere schrijfworkshops van Geertje:

“Geertje geeft een duidelijke, gestructureerde en afgebakende manier is om met schrijven te beginnen, om vertrouwen te krijgen en om te blijven gebruiken elke keer opnieuw om je ´schrijfspieren´ sterk te blijven houden.”

“Ik weet nu dat iedereen kan leren schrijven, maar bovenal hoe leuk ik het zelf vind! Het brengt me veel ontspanning, maar ook ontzettend veel kriebels in mijn buik.”

“Waardevol, prettig, vreugdevol, licht en zinvol. Ik heb honger naar meer!”

Wat heb je nodig?

Pen, papier en een open geest. Een plek om je terug te trekken van eventuele familieleden is wenselijk. Zorg dat je je vooraf ingestuurde fragment zelf ook bij de hand hebt.

We werken via Zoom, dus zorg dat je dat programma gedownload hebt op je computer of telefoon. Je ontvangt na inschrijving de link naar de Zoom meeting.

Datum en tijd:

11.00 – 13.00

Soort activiteit

workshop

Wie

Geertje Couwenbergh

Wanneer

24 april

Hoeveel

40 euro