★ Online schrijfcursus Beter Leren Schrijven (leer alles over flashbacks, dialogen en spanning)

de meest persoonlijke online schrijfcursus!

 

Beter leren schrijven. Alleen de belofte al is er eentje om je vingers bij af te likken. Als je rondloopt met een schrijfambitie om het witte blad te vullen met woorden die anderen zullen raken, is dit zeker iets voor jou!

 

In deze online cursus leer je hoe je helder en boeiend schrijft. Wat flashbacks zijn, hoe je dialogen inzet en hoe je vaart houdt in je verhaal. Het zijn ingrediënten die ervoor zorgen dat je lezer niets anders kan doen dan de pagina omslaan.

Programma

Les 1: Flashbacks
Les 2: Begin, beweging, eind
Les 3: Dialogen

Les 1. Flashbacks

Flashbacks, het lijkt een magisch woord te zijn, maar het betekent niets meer dan ‘tijdsprongen’. In deze module leer je dat je levensverhaal geen opsomming is van en toen en toen en toen, maar een reis door verleden, heden en misschien zelfs wel de toekomst. Hoe rijg je dat aan elkaar?

Les 2. Begin, beweging, eind

Je leert waar te beginnen, waar spanning zit en waar je stopt. Ook ontdek je hoe je verhaal in beweging krijgt. Tot slot zoomen we in op het werk van bekende schrijvers. Hoe beginnen en eindigen zij hun verhalen? Er komt een groot geheim op tafel.

Les 3. Dialogen

Goede dialogen zijn goud voor je (levens)verhaal. Je lezer leert er de personages door kennen. Talloze voorbeelden komen voorbij. Je leert dat het schrijven van een dialoog gestileerd wordt en hoe je snelheid creëert. Wat zegt wie wanneer tegen wie? En: waarom?

Hoe het werkt

Leren schrijven is als het leren van een nieuwe taal. Je leert het pas echt als je lezen, luisteren en heel veel oefenen combineert. Zo werkt het ook in dit schrijfprogramma. Je krijgt daarom op al je teksten feedback.

Zo leren we

Je volgt drie online lessen (live) van twee uur met maximaal 11 anderen. De online lessen vinden om de week plaats en er is alle ruimte om vragen te stellen. Tussendoor maak je thuis je huiswerk en lees je de literatuur of bekijk je de aangereikte video’s. Je plaatst je schrijfsels in de digitale leeromgeving van de academy van 100 Jaar Na Vandaag.

Inhoud

– 6 lesuren
– 6 artikelen, video’s en literatuur
– 3 schrijfopdrachten 
– krijgen en geven van feedback aan je medecursisten

 

 

 

Soort activiteit

cursus

Wie

Door Brenda van Es

Wanneer

Start: 31 maart 2023
Datareeks: 31 maart, 14 april, 28 april (telkens op vrijdag van 16:00 - 18:00 uur)
LENTE EDITIE!

Hoeveel

€ 599 incl. btw (495 ex btw)