ONLINE JAARTRAJECT: ZO WORD JE SCHRIJFSTER van kinder- & jeugdboeken

 

ONLINE JAARTRAJECT: ZO WORD JE SCHRIJFSTER VAN KINDER- & JEUGDBOEKEN

Vraag hier ons gratis e-book vol inspirerende tips en opdrachten aan: In 7 stappen naar jouw authentieke kinderboek

Je kunt vandaag meteen starten!
'Het lukt me maar niet om dat boek waar ik al jarenlang van droom te schrijven.'

Herken jij je hierin?

​Jij hebt een prachtig verlangen:

Je droomt ervan een kinder- of jeugdboek te schrijven.

Sterker nog, je wéét dat je een boek te schrijven hebt.

Het roept je al zo lang.

Misschien voel je wel dat je in essentie een kinderboekenauteur BENT en dat er meerdere boeken uit jou willen geboren worden!

In ieder geval kun jij je verlangen om een eigen kinderboek te schrijven duidelijk voelen.

En dat is super goed nieuws.

Hoeveel mensen weten niet eens wat hen blij maakt?

En jij voelt precies wat je wilt!

Maar je loopt tegen één groot probleem aan: je stelt het beginnen aan je boek almaar uit.

Je hebt nauwelijks tijd, je hebt een job, je hebt een gezin, er zijn altijd wel andere dingen die je aandacht vragen.

Of een stem in je hoofd die zegt dat je dom of arrogant bent om te geloven dat jij een boek kan schrijven, houdt je ervan af.

Je droom voelt ook zo groot aan en dat is eng. Wat als hij gebakken lucht blijkt te zijn? Wat als je geen talent hebt? Wat als je niets te vertellen hebt?

Daarenboven lijkt een boek schrijven een onoverkomelijke taak.

Hoe begin je er in hemelsnaam aan? Hoe doe je het? Hoe hou je vol? En nog veel moeilijker: hoe maak je het af?

Misschien heb je al een aantal schrijfcursussen gevolgd, die tijdelijk voor een boost in je creatieve proces zorgden. Maar zodra die cursussen voorbij waren, verviel je weer in je oude patronen van uitstelgedrag en druk bezig zijn met andere dingen.

En na al die jaren denk je soms dat het toch véél makkelijker zou zijn om die gekke droom maar gewoon te vergeten.

Maar hij laat zich niet wegduwen, je droom. Hij blijft aan je trekken en in je oor fluisteren. En met elk jaar dat voorbij gaat zonder je boek te schrijven, voel je je wat minder blij. Je innerlijke criticus gaat steeds luider roepen. Je voelt je een mislukkeling, je bent ontevreden en zelfs boos. Het vreet aan je energie. Zonder aanwijsbare reden voel je je een tikkeltje depri. Dat vlammetje dat in je brandt, begint wat minder te gloeien, en de frustratie groeit.

Herkenbaar?
'Moed betekent dat je doet wat je hart je ingeeft.'
Clarissa Pinkola Estes
Ik weet wat je voelt, want ik was daar dertien jaar geleden ook, precies op dat punt. Ik voelde al meer dan 20 jaar een sterk verlangen om een boek te schrijven, maar ik deed het gewoonweg niet. Als kind voelde ik al dat ik diep van binnen een schrijfster was, maar dat was niet te zien aan wat ik deed. Ik schreef bijna nooit! Ik voelde me fake en mislukt en ik had het gevoel een leven te leven dat totaal niet bij me paste. Een steek van jaloezie ging door me heen als anderen een mooie tekst of een boek schreven. Maar zelf beginnen schrijven durfde ik niet.

Ondertussen ben ik een succesvolle schrijfster met bijna 50 kinderboeken op mijn naam.En ik geloof heel sterk dat dat voor jou ook mogelijk is, met de juiste ingesteldheid en adequate begeleiding. De enige voorwaarden wat mij betreft zijn dat je dat schrijfverlangen voelt én de bereidheid hebt om je creativiteit alle ruimte te geven.Schrijven kun je leren, en wat nog belangrijker is, je kunt ook perfect leren hoe om te gaan met creatieve blokkades, twijfels en angsten die met het schrijfproces gepaard gaan. Als je ontdekt hoe je je schrijfmotivatie van binnenuit kunt blijven vinden en voeden, ben je vertrokken voor een prachtig avontuur.

​Wat mij heeft gebracht waar ik nu ben, is een duidelijke keuze. Ik voelde dat het nu of nooit was en besliste van mijn schrijfdroom mijn prioriteit te maken. Ik BEGON eraan, en opgeven of mislukken was geen optie. Ik nam mezelf voor niet te stoppen voor ik schrijfster was. Ik besliste te doen wat nodig was om te groeien en te leren.Het is tijd om jouw boek te schrijven!

Zodra jij jouw boek schrijft, kan het gaan doen wat kinderboeken doen: Kinderen blij maken. Harten raken. Jou heling, blijheid en overvloed schenken. Je doen bruisen van energie en voldoening: je vervult je missie in dit leven.

'Maar hoe dan?' vraag je je misschien af.
'Weer een schrijfcursus?  Ik heb er al zo veel gedaan.' 

Deze schrijfopleiding is totaal anders. 
De focus ligt op het weghalen van de blokkades die ervoor zorgen dat je niet schrijft. Het verhaal dat in je zit komt zo als vanzelf tevoorschijn en naar buiten. Door met je innerlijke kind en je diepste essentie te verbinden, ontdek je de authentieke verhalen die door jou willen gedeeld worden.
Daarnaast krijg je alle nodige schrijftechniek aangeboden én kennis over hoe je boek in de wereld te brengen (uitgeven).

Sandrine & ik (agatha) helpen jou eraan te beginnen, door te zetten en je boek af te maken.

Wij gaan met je mee op weg en begeleiden je bij elke stap.

 • Door deze opleiding krijg je focus & de juiste mindset om te slagen, je krijgt helder wat je creatieve prioriteiten zijn en hoe je die blijvend kunt voorrang geven in je leven.
 • We helpen jou verbinden met je schrijfverlangen en jouw Waarom zodat je van binnenuit gemotiveerd blijft.
 • We brengen je in contact met het verhaal dat je te vertellen hebt.
 • We delen alle essentiële schrijftechniek en theorie met jou, helder en makkelijk, zodat je een steengoed kinderboek leert schrijven. (o.a. zintuiglijk schrijven, show don't tell, personages creëren, perspectief, dialogen, verhaal- en spanningsopbouw...)
 • Door de toegankelijke oefeningen krijg je schrijfervaring, vertrouwen en nieuwe ideeën.
 • Je krijgt een overzicht van wat er allemaal bestaat in kinder- en jeugdboekenland en wat je schrijft voor welke leeftijdsgroep.
 • Je ontdekt manieren om je creativiteit en inspiratie volop te laten stromen.
 • Je leert jezelf in een meditatieve staat te brengen, perfect om te schrijven.
 • Je leert je lichaam in te zetten bij je creatieve proces.
 • Je leert contact maken met je innerlijke kind en van daaruit te schrijven.
 • Je krijgt tientallen voorbeelden en laagdrempelige oefeningen om de schrijftheorie te doorvoelen en te leren toepassen.
 • We helpen jou een schrijfdoel te stellen en dat doel ook te behalen, zodat je productiever wordt als schrijver.
 • Je leert innerlijke en uiterlijke blokkades overkomen.
 • We vertellen je alles over uitgeven, in eigen beheer of bij een uitgeverij.
 • Je krijgt bakken aanmoediging, leiding, steun in het overvloedige cursusmateriaal, de besloten Facebookgroep en de online groeisessies via Zoom, niet alleen van Sandrine en ik, maar ook van de andere schrijfsters.
 • Je krijgt individuele, opbouwende en doelgerichte feedback op jouw manuscript.
 • Je ontdekt het plezier van het schrijven!
 • En nog zoveel meer!


Wat krijg je?

 • Toegang tot de online modules op Teachable voor de levensduur van de opleiding & al het materiaal is downloadbaar:
  • Lesvideo's
  • Audio's
  • Geleide meditaties
  • Afdrukbare werkbladen
  • Powerpointpresentaties
 • 1 jaar lang toegang tot de online groeisessies via Zoom waar al je vragen beantwoord worden (gemiddeld om de 3 weken, op wisselende momenten, opname achteraf beschikbaar)
 • 2 jaar lidmaatschap van de besloten Facebookgroep waar je kunt uitwisselen met andere deelneemsters
 • 3 x persoonlijke feedback op jouw manuscript (max. 5 pagina's A4 – 12-punts lettergrootte)

ZO GAAN WE TE WERK

Je kunt op elk moment starten met jouw reis naar schrijverschap.

Zodra je je aanmeldt, krijg je toegang tot de eerste module waarin je onder andere contact maakt met je schrijfverlangen, je schrijfmotor op gang brengt en leert hoe je je 'warm' kunt schrijven.​

Gedurende zes maanden ontvang je elke twee weken een behapbaar deel van de opleiding dat je zelf doorneemt en doorwerkt. Je bekijkt de video's, luistert de audio's, leest de teksten en maakt de schrijfopdrachten op jouw eigen tempo. Stap voor stap leg jij je basis als schrijfster en leer je je creativiteit te laten stromen. Tot dit materiaal heb je toegang zolang de opleiding bestaat, waar en wanneer je wilt. Je kunt ook alles downloaden.

Eén jaar lang kun je gemiddeld om de drie weken deelnemen aan een online Groeisessie via Zoom, afwisselend begeleid door Agatha en Sandrine. Voorafgaand aan de sessie kun je je vragen insturen en korte stukjes tekst waar je graag feedback op krijgt.

Deze online Groeisessies zijn niet verplicht, maar we raden heel sterk aan zo vaak mogelijk deel te nemen. Je leert er zo veel van bij. We noemen deze sessies Groeisessies omdat ze dé manier zijn om het lesmateriaal goed en snel te integreren en te groeien als schrijfster. Hoe actiever jij deelneemt aan deze sessies, door bijvoorbeeld vooraf jouw vragen in te sturen, hoe meer je uit de opleiding gaat halen. Kun je er niet live bij zijn, dan zorgen we voor een opname.

Je krijgt twee jaar lang toegang tot onze besloten facebookgroep waar je kunt uitwisselen met gelijkgestemde zielen en waar je steun en feedback kunt ontvangen.

De Facebookgroep wordt met veel zorg gemodereerd en opgevolgd door Lidewei Philips. Zij doorliep net als jij de opleiding.

 

Soort activiteit

cursus

Wie

Agatha Cornelia & Sandrine Lambert

Wanneer

Je kunt starten op elk gewenst moment

Hoeveel

1500