Moeder & Dochter schrijfweekend

Een prachtig weekend voor moeder en dochter. Waar liefde en dankbaarheid voorop staan. Waar een traan niet geschuwd wordt. Waar we lachen en trots op elkaar zijn.

Misschien wel het liefste cadeau ooit voor jullie samen

Een weekend vol verhalen, van moeder tot dochter (en vice versa).

Wat moeders doorgeven aan dochters

Als je aan je levensverhaal denkt, kom je al snel terecht bij de mensen aan wie je je leven te danken hebt. Je (voor)ouders. Ze zijn onze wortels.

Moeders komen bij vrouwen vaak terug in het levensverhaal. Het lijkt wel of de geschiedenis zich herhaalt. Lijkt dat zo, of is dat zo?

De tijdsgeest is anders, absoluut waar, maar toch zijn er dezelfde verliezen, dezelfde rijkdom, dezelfde soorten relaties, dezelfde strijd, dezelfde levenshouding. Wat moeders al niet doorgeven in een levenslijn aan dochters! Vaak zonder dat we er ons zo bewust van zijn.

Moederliefde is een dragende kracht

Moederliefde is een dragende kracht. In alle spirituele tradities en mythologieën is er een Moeder Aarde. De aarde draagt het leven, voedt, ondersteunt, laat tot volle bloei komen, schudt los en neemt het daarna weer ruimhartig in zich op.

De betekenis van moederliefde is trouwens voor iedereen anders. Vaak hoor ik: drammerig, veeleisend of zelfs afwezig, maar net zo vaak hoor ik warmte, gezien worden, veiligheid, beste vriendin, mildheid en aanmoediging. Ook een mix is heel goed mogelijk.

Samen dit weekend beleven levert veel op. Want wat weten we van onze moeders? En wat weten onze moeders van de dochters? Schrijven over trots, liefde, geloof, familietradities enz.

Schrijven is dit weekend een middel, geen doel.

Soort activiteit

overig

Wie

Brenda van Es (van 100jaarnavandaag.com/agenda)

Wanneer

17 en 18 december 2022 (inclusief overnachting)

Hoeveel

€ 650,- per koppel, dat is inclusief:

- overnachting in jullie privékamer met badkamer (in een omgebouwde kerk, zo schitterend!)
- ontbijt, lunch, diner, drankjes
- thee/koffie/water
- zaalhuur
- 21% btw