Ik zal altijd ergens bij je zijn - rouwverwerkingscursus

Een cursus waarin je vooral schrijvend stil staat bij iemand die je is ontvallen en die je heel dierbaar was. Doel is om het goede vast te houden en het leven van deze geliefde te vieren. Dankbaar voor wat er was. En zo zelf ook krachtig verder te kunnen leven zonder je dierbare, maar met alles wat je van hem of haar wilt vasthouden. In deze drie workshops staat jouw dierbare en jullie relatie centraal. Je staat schrijvend stil bij mooie, troostrijke herinneringen en bij wie hij of zij was en nog steeds voor je is.

De invulling van de workshops is gevarieerd. Ik werk samen met Wim Pelgröm van Pelgröm Uitvaarten in Vaassen. Hij zal de eerste en laatste workshop openen. Dat kan met een korte wandeling zijn of door het laten horen van een lied of gedicht. Tijdens de rest van de workshop schrijf je aan de hand van eenvoudige, concrete schrijfoefeningen over je dierbare en jouw herinneringen, gecombineerd met creatieve werkvormen zoals collage maken, labyrint lopen en kleuren.Je maakt al schrijvend op speelse wijze een tastbare herinnering als klein monumentje ter nagedachtenis aan deze unieke persoon.

De stilte, de verbondenheid met anderen die ook een dierbare hebben verloren en de aandacht voor wat er is, zorgen voor een helende, troostende werking. Na afloop van deze korte (schrijf)workshopreeks heb je de mooie persoon, die jouw dierbare voor jou was en is, weer dichterbij gehaald.

Het kan zijn dat je het afgelopen jaar iemand hebt verloren of al langer geleden. In beide gevallen kun je meedoen aan de cursus. Je hebt geen enkele schrijfervaring nodig. Mocht je twijfelen of het iets voor jou is, neem dan even contact met me op. Er kunnen maximaal vier mensen deelnemen.

Soort activiteit

cursus

Wie

Hanny Kuijer van EnerVie Schrijfatelier in samenwerking met Wim Pelgröm van Pelgröm Uitvaarten

Wanneer

Op drie dinsdagochtenden van 10.00 - 13.00 uur, namelijk op 4, 11 en 18 oktober 2022.

Hoeveel

Voor deze drie workshops betaal je 97,50 euro, inclusief materialen, koffie/thee met lekkers en krentenbol.