Herfstweek autobiografisch schrijven

Autobiografisch schrijven in Frankrijk: 'Je leven schrijft zichzelf'

Ervaar de magie van het schrijven over je eigen leven.

Schrijfweek Frankrijk: ‘Je leven schrijft zichzelf’

In het hart van Frankrijk, middenin de glooiende heuvels van de Creuse, ligt Centrum La Genête. Op deze rustige en zuivere plek geven wij in de herfst een cursus autobiografisch schrijven.

Je komt naar Frankrijk. Je ontdekt iets van wie jij bent en wat menszijn is. Beladen met kostbaarheden ga je naar huis. Dat is wat autobiografisch schrijven doet. In deze week ga je schrijven over je belevenissen van vroeger en verbind je die met je leven nu en je toekomst. Door die vanuit verschillende perspectieven te beschrijven breng je je herinnering in beweging. Dat brengt verrassende inzichten.

Je hoeft geen talent te hebben. Het gaat er niet om ‘mooi’ te schrijven. Met de korte schrijfopdrachten vloeien de woorden vanzelf uit je pen. Je krijgt introducties over het autobiografisch schrijven en oefent met technieken, zoals het gebruiken van al je zintuigen en perspectiefwisselingen. Met creatieve en buitenactiviteiten wissel je het schrijven af. Stap in het avontuur en ontdek hoe je de woorden kunt laten stromen.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Robertine Romeny, levensloopbegeleider en docent autobiografisch schrijven

Wanneer

11 t/m 15 oktober
Aanreisdag: 10 oktober; vertrekdag: 16 oktober

Hoeveel

Kosten naar draagkracht: tussen 620 en 750 euro, geheel verzorgd; exclusief reiskosten