'Heb ik een boek in me?'

Dat zoeken we graag samen met jou uit! Laat de boel de boel en gun jezelf een week tijd en ruimte om af te dalen in je verbeelding en lekker te schrijven op een landgoed in de Franse Ardennen.

We hebben landgoed Bel Any voor onszelf, een groep met maximaal 10 deelnemers. Er zijn kamers met een toilet en douche, kampeerplaatsen, we hebben een eigen catering en we beschikken over maar liefst 5 hectare met fijne schrijfplekjes.
Vanaf Utrecht is het 3 uur rijden, slechts 10 kilometer over de Belgische grens.

In de ochtend trainen we de schrijfspier onder begeleiding van docent creatief schrijven Door van der Wiele. 's Middags stelt verhalen dokter Paulien Bakker de juiste vragen om je verder te helpen met je verhaal.

Deze schrijfweek biedt je:

Een week lang tijd en ruimte om te schrijven
Een groep van maximaal 10 gelijkgestemden om je heen
Lessen creatief schrijven om los te komen van je routine
Oordeelvrije feedbacksessies
Hulp om voorbij jouw schrijfblokkades te komen
Inspiratie voor jouw eigen schrijfproject
Eventueel een doorverwijzing naar de uitgeefwereld
Een heleboel plezier!

Over Door van der Wiele en Paulien Bakker
Door van der Wiele won in 2011 de Jonge Jury debuutprijs voor Een bewijs van liefde, een tienerroman over de 15-jarige Mexicaanse Guadalupe die zwanger raakt. Het jaar daarop schreef ze als ghostwriter De fatale fuik, samen met Henk Werson, die als expert mensenhandel bij de landelijke politie zijn ervaringen weergaf. Vervolgens schreef ze in opdracht De schaduw van Duvan, over de problematische adoptie van een Colombiaanse peuter. Ze studeerde culturele antropologie en schreef tien jaar als freelancejournalist voor onder meer Het Parool, Trouw en Volkskrant Magazine. Nu schrijft Door voor een online vakblad over criminaliteitspreventie. Als docent creatief schrijven organiseert ze schrijfweken op bijzondere locaties.

Paulien Bakker publiceerde in september 2019 haar tweede literaire non-fictieboek Wat volgt op een vergissing een Iraakse familiegeschiedenis, waarover dagblad Trouw schreef: integer, knap boek dat veel omvat en bijna een roman lijkt. Als story-coach helpt Paulien anderen om het emotionele hart van hun verhaal te vinden. Ze schreef daarnaast als freelance journalist voor onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland en Psychologie Magazine, en voor Engelstalige media als Narratively en Al Jazeera English. Paulien studeerde journalistiek en psychologie, ze specialiseerde zich in psychische trauma’s en verhalende non-fictie. Voorheen was ze directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Door van der Wiele en Paulien Bakker

Wanneer

De schrijfweek is van 11 tot 18 september 2021.
Kom vrijblijvend kennismaken en laat je de woorden goed smaken tijdens de schrijfproeverij op zondag 25 juli of zondag 29 augustus in de Amsterdamse Jordaan. Alle info vind je op: www.doorschrijven.nl

Hoeveel

De cursus en feedbacksessies kosten 350 euro.
Voor de verschillende overnachtingsmogelijkheden gelden verschillende prijzen, die
We regelen onze eigen catering. Er staat altijd iets te drinken en te snoepen klaar. Ook zijn er versnaperingen en drankjes voor in de avond. Per dag betaal je 30 euro voor je natje en je droogje.
Het ligt eraan voor welke slaapplek je kiest, maar all-in kost de week ongeveer 1000 euro, exclusief de rit naar de Franse Ardennen.