Cursus kortverhaal + masterclasses Sanneke van Hassel en Joubert Pignon

Deze cursus wordt gegeven door schrijfcoryfeeën Annemarie de Gee & Anne Büdgen met twee gastlessen (masterclasses) van de koningin van het korte verhaal Sanneke van Hassel en de koning van het ZKV Joubert Pignon. Je gaat je verdiepen in dit bijzondere genre. Je leest verhalen van bijvoorbeeld Raymond Carver, Ton Rozeman, Sanneke van Hassel, Thijs de Boer, Lydia Davis, Ali Smith.

In deze persoonlijke cursus werk je, naast het schrijven van een kort verhaal, aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen. Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.

Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo’n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. Ook krijg je opdrachten, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen.

Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een kort verhaal of een serie zeer korte verhalen (ZKV) zodat je aan het einde van de cursus echt iets tastbaars in handen hebt. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten.

De intensieve schrijfcursus is een goede cursus voor gemotiveerde beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk. Uiteraard is dat een minimum.

Soort activiteit

cursus

Wie

Schrijfcursus Amsterdam/Utrecht & Het Schrijfcentrum

Wanneer

Woensdagavonden. Data: 14, 21, 28 april (meivakantie), 12, 19, 26 mei, 2, 9, 16, 23, 30 juni & 7 juli 2021. Tijd: 19.00 - 22.00 uur

Hoeveel

€605,- tot 15 maart 2021 (Daarna €675,-)