Cursus creatief schrijven (8 lessen) in Boekwinkel Savannah Bay

Deze cursus wordt gegeven door Anne Büdgen (met een gastles van Gijsje Kooter) met extra aandacht voor het fragment en hoe je veel zegt in weinig woorden maar ook hoe je het fragment uitbouwt tot iets groters (poëzie, het ZKV, kort verhaal). Je gaat je verdiepen in verschillende genres en die toepassen in je proza. In deze persoonlijke cursus werk je, naast het schrijven van fragmenten, aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen.

Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.

Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo’n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel (een gedicht, een ultrakort verhaal, een langer kort verhaal).

Ook krijg je opdrachten, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een groter geheel. Dat kan een serie zijn of een verhaal, zodat je aan het einde van de cursus echt iets tastbaars in handen hebt. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten.

De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk.

Enthousiast geworden? Schrijf je in voor deze cursus.

Soort activiteit

cursus

Wie

Schrijfcursus Utrecht | Anne Büdgen en Gijsje Kooter

Wanneer

Data: 10, 17, 24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni 2023
Tijd: Woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur

Hoeveel

De cursus creatief schrijven kost € 535,- als je vóór 15 maart 2023 boekt en betaalt. Na 15 maart 2023 kost deze cursus € 595,-.