Creatief schrijven in Savannah Bay

Is je leven een boek? En liggen de verhalen op straat? Hoe zou je ze opschrijven? Ben je vaak de titelheld in je eigen verhaal? Ontdek de kracht van woorden en volg een inspirerende schrijfcursus in Utrecht van een gedreven docent tussen heel veel boeken.

Op 5 september 2022 start de 8-weekse cursus creatief schrijven o.l.v. Anne Büdgen. Deze cursus vindt plaats in Boekwinkel Savannah Bay in hartje Utrecht. Deze cursus is naast een introductie van verschillende schrijftechnieken en invalshoeken ook een zoektocht naar de verzameling woorden en beelden in je hoofd en de betekenis daarvan.

Deze cursus wordt gegeven door Anne Büdgen met extra aandacht voor het fragment en hoe je veel zegt in weinig woorden maar ook hoe je het fragment uitbouwt tot iets groters (poëzie, het ZKV, kort verhaal). Je gaat je verdiepen in verschillende genres en die toepassen in je proza. In deze persoonlijke cursus werk je, naast het schrijven van fragmenten, aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen.

Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.

Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo’n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel (een gedicht, een ultrakort verhaal, een langer kort verhaal). Ook krijg je opdrachten, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een groter geheel. Dat kan een serie zijn of een verhaal, zodat je aan het einde van de cursus echt iets tastbaars in handen hebt. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten.

De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk.

Soort activiteit

cursus

Wie

Schrijfcursus Utrecht | Anne Büdgen

Wanneer

Data: 5, 12, 19, 26 september, 3, 10, 17 (24 herfstvakantie), 31 oktober 2022.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Hoeveel

€ 595,- (incl. BTW)