Creatief schrijven in Athenaeum Boekhandel Spui

In deze persoonlijke cursus werk je aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen. We gaan veel korte verhalen lezen en analyseren. En de schoonheid van het genre ontdekken en bezingen. Er wordt gewerkt aan show don't tell, symboliek, ritme, stem van personage, opbouw personage, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.

Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo’n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. Ook krijg je opdrachten, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een kort verhaal, zodat je aan het einde van de cursus ook echt iets tastbaars in handen hebt.

In deze cursus krijgen we bezoek van o.a. Sander Blom, hoofdredacteur van Uitgeverij Atlas Contact, Anne Büdgen, dichter en romanschrijver en Leonieke Baerwaldt die onlangs debuteerde met Hier komen wij vandaan.

Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten.

De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk.

Soort activiteit

cursus

Wie

Schrijfcursus Amsterdam | Gijsje Kooter, Sander Blom, Anne Büdgen en Leonieke Baerwaldt

Wanneer

Data: 4, 11, 25 oktober, 1, 8, 15, 22, 29 november, 6 en 13 december 2021.
Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Hoeveel

€695,-