Creatief schrijven

In de snelle, online wereld van e-mail, app en Twitter raakt de kunst van het creatief schrijven (langere teksten of verhalen, al dan niet met de pen) bijna vergeten. Ook als je gewend bent alleen voor je werk te schrijven, is dit dè kans om je vleugels uit te slaan.
Je fantasie wordt geprikkeld door middel van gevarieerde schrijfopdrachten uit het cursusboek en zo ontdek je stap voor stap je eigen schrijftalent.
We zoeken met onze zintuigen naar die specifieke details die ons verhaal extra kleur, geur, geluid en smaak kunnen geven. Belangrijke aspecten van het schrijven komen aan bod: een pakkende beginzin, personage, opbouw van een plot, dialoog, tijd en tempo, spanning en perspectief.

Huiswerk
In deze cursus werk je als huiswerk thuis een van de oefeningen uit het cursusboek uit. Je ontvangt van te voren (op een samen afgesproken tijdstip) het huiswerk van je groepsgenoten en geeft daar feedback op. Ook de docent geeft feedback.

Bijeenkomsten
Tijdens de bijeenkomsten (8x) wordt het huiswerk met alle feedback besproken en schrijf je ter plekke aan een inspirerende oefening. Feedback geven en ontvangen leer je stap voor stap.

Aan het eind van de cursus heb je een beter beeld wat jij met jouw schrijven zou kunnen en willen doen en kun je doorstromen naar de cursus kort verhaal of naar een van de gespecialiseerde cursussen of workshops van JouwBoek Schrijfcursussen.

Max 9 deelnemers

Soort activiteit

cursus

Wie

JouwBoek Schrijfcursussen - docent Dé Hogeweg

Wanneer

Cursusdata

8 bijeenkomsten - elke 2 weken - op zaterdagen van 10 - 13 uur

zaterdag 21 januari

zaterdag 4 februari

zaterdag 18 februari

zaterdag 4 maart

zaterdag 18 maart

zaterdag 1 april

zaterdag 15 april

zaterdag 29 april

Hoeveel

€ 395,00