Boekgerei - inspiratiedag voor jonge en aanstormende schrijvers

Schrijf je graag een verhaal of boek? Kom dan op zaterdag 15 april naar Woerden voor de inspiratiedag voor jonge en aanstormende auteurs.
Boekgerei duurt van 10.00 tot 16.30 uur en bevat lezingen en workshops van drie verschillende auteurs. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over het schrijverschap, vertellen we waarom je al dan niet mee zou doen aan schrijfwedstrijden en bieden de mogelijkheid om een verhaal te schrijven voor een bundel voor het goede doel.

Workshops van bekende auteurs
Er staan klinkende namen op het programma. Wat dacht je van Maren Stoffels die zich in het schrijven richt op Young Adults. Zij vertelt iets over personageontwikkeling en eerste ideeën voor een boek. John Brosens die zowel voor jongeren als voor volwassenen schrijft, gaat in op spanning. Hoe creëer je dat in een verhaal en waarom is dat eigenlijk belangrijk? Tosca Menten heeft al meer dan vijftig boeken op haar naam staan en een van haar geheimen is het gebruik van humor. Hoe doe je dat? In een lezing vertelt ze er over en daarna ga je er in een workshop zelf mee aan de slag.

Zelf meedoen
Meedoen aan schrijfwedstrijden dwingt je om actief met het schrijven aan de slag te gaan. John Brosens is jurylid bij verschillende schrijfwedstrijden en vertelt waarom meedoen leuk en nuttig is. Meedoen kan ook in de periode na Boekgerei. Schrijf een verhaal voor de Decemberbundel die uitkomt voor het goede doel: Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden. Misschien wordt jouw verhaal wel uitgekozen voor deze bundel.

Gratis voor jongeren
Aangezien we zeker weten dat er talent is onder jongeren, willen we hen stimuleren deze dag bij te wonen. Zij hebben gratis toegang dankzij een subsidie van VSB Fonds Woerden. Dus houd je van schrijven en ben je ongeveer tussen de 15 en 22 jaar, meld je dan vooral ook aan. Vermeld bij je aanmelding je leeftijd, stuur een kopie van je ID mee en vertel ons waarom deze dag echt bij jou past.

Soort activiteit

festival

Wie

De organisatie van Boekgerei 2023 is in handen van DTP-er Raymond Zachariasse, Auteur Tosca Menten en Schrijfcoach Winny van Rij.

Wanneer

Op zaterdag 15 april 2023.

Hoeveel

Dankzij een Cultuurprikkel van Cultuur Platform Woerden kunnen we de dag relatief betaalbaar aanbieden. De prijs voor deze complete dag is 75 euro per persoon inclusief een kop koffie en de lunch. Betaling gaat vooraf. Daarvoor krijgen deelnemers van te voren een factuur of een betaallink toegezonden.