3-daagse Vakantiecursus Schrijven ' Naar je roots'

Is schrijven jouw passie? Wil je vakantie vieren en tegelijkertijd creatief aan de slag? Iets nieuws leren, nieuwe mensen ontmoeten en even helemaal uit je dagelijkse leven ontsnappen? Dan is deze 3-daagse Schrijfcursus ‘Naar je roots’ tijdens de Quintus Summerschool echt iets voor jou!

In drie dagen neemt docent Diana de Groot je mee naar inspirerende plekken in en om de historische Hanzestad Kampen. Maak kennis met de geschiedenis van de stad, haar inwoners, de natuurlijke omgeving en natuurlijk De IJssel!

Tijdens deze schrijfdagen creëer je een (persoonlijke of fictieve) held die de hoofdrol speelt in jouw verhaal dat zich in Kampen (of een andere stad) afspeelt. Door de diverse creatieve opdrachten krijg je handvatten aangereikt om op verhaal te komen. Je schrijft bijvoorbeeld naar aanleiding van indrukken, voorwerpen, een geur, herinnering, gevoel of ervaring.

Schrijfregels laten we tijdens de schrijfdagen varen waardoor je minder hoeft na te denken, maar juist je hart laat spreken. De woorden komen dan vaak als vanzelf in een vorm bij elkaar. Er is volop ruimte om te schrijven en om ervaringen en teksten uit te wisselen in de groep.

Na drie zeer gevarieerde dagen (binnen en buiten) weet je waar je (schrijf)inspiratie vandaan kunt halen en heb je een kort (persoonlijk of fictief) verhaal geschreven. Uiteraard heb je een schat aan nieuwe en verrassende schrijftechnieken die je kunt toepassen.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Quintus, het kunstencentrum van Kampen

Wanneer

Van donderdag 29 t/m zaterdag 31 augustus

Hoeveel

200,00 euro