Start » Activiteit » Zomercursus 'Een schatkist aan herinneringen'

Zomercursus 'Een schatkist aan herinneringen'

Soort: cursus
Wie: Elly Rijnbeek, tekstschrijver en journalist met ervaring in autobiografisch schrijven

Wil je graag over je leven schrijven voor jezelf, je kinderen of je kleinkinderen? En doe je dat het liefst op een prachtige, biologische tuinderij van een eeuwenoud landgoed? Dan is deze zomercursus misschien geknipt voor jou. Het gaat om 6 vrijdagochtenden in juli en augustus.

Ik reik oefeningen aan om de herinneringen en het schrijven op gang te brengen. Achter alles schuilt wel een verhaal: je naam, de huizen waar je gewoond hebt, keerpunten in je leven, de zomers aan zee of je allereerste verliefdheid. Ze vormen mozaïekstukjes uit je leven.

Ervaring met schrijven is niet nodig. Het gaat vooral om het plezier van het optekenen en delen. Geschikt voor terugblikken, verhalenvertellers, balansopmakers, schrijfliefhebbers, bewaarders van familieverhalen en rode-draad-zoekers. Vanwege de prachtige tuinderij voelt het ook een beetje als vakantie.

Vanuit mijn ervaring als journalist, geef ik je feedback over structuur, opbouw, dialogen en beeldend schrijven.

Het adres is: Tuinderij Eyckenstein, Dorpsweg 264 achter, Maartensdijk. Bij mooi weer schrijven we onder de bomen tussen de geurende dille en bloemen; bij slecht weer in de sfeervolle Oranjerie.

Wil je meer informatie? Bel (06 27457980) of mail (ellyrijnbeek@gmail.com) me gerust. Je mag ook de eerste bijeenkomst uitproberen.

Provincie: Utrecht
Waar: Maartensdijk, gemeente De Bilt
Wanneer: Zes vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.30 uur: 5 juli, 19 juli, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus en 30 augustus
Hoeveel: 180 euro, inclusief koffie en thee
Meer informatie: www.ellyrijnbeek.nl

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN