Start » Activiteit » Yoga en schrijven in de Sahara

Yoga en schrijven in de Sahara

Soort: schrijfvakantie
Wie: Prana Morgana Reizen

Yoga tegen een decor van zandduinen. Slapen in een nomadentent van geitenhaar. Schrijven in de schaduw van een palmboom. Ga je ook mee op een verdiepende reis door het kleurrijke en gastvrije Marokko?

************************** SCHRIJVEN ******************
Ontrafel de geheimen van een goed geschreven verhaal tegen een decor van zandduinen en dromedarissen. Doe inspiratie op tijdens tochten door het wereldberoemde Atlas-gebergte, de uit leem getrokken dorpjes en de eindeloze woestijn. In de mystieke Sahara liggen verhalen voor het oprapen.

In de rust van deze serene plek en in combinatie met dagelijkse schrijfopdrachten en culturele uitstapjes kom je gemakkelijk in de creatieve schrijfflow. Leer levendig schrijven, spanning aanbrengen in een verhaal, je fantasie gebruiken en karakters tot leven brengen.

Marijke van der Linde is journalist/(tekst)schrijver en docent journalistiek en creatief schrijven bij cultuurcentrum Parnassos in Utrecht. Haar verhalen over spiritualiteit, kunst & cultuur lees je onder andere in Trouw, het reismagazine van Sawadee en op de website van internationale kunsttentoonstelling Sonsbeek. Ook helpt ze bedrijven met communicatie-uitingen en schrijft ze haar eigen proza en sprookjes.

Marijke: "Schrijven is expressie. Schrijven is uitvinden wat er in je leeft. Schrijven is de wereld laten zien door jouw ogen. Daarom houd ik van schrijven en het geeft veel voldoening om die liefde met anderen te delen. Om goed te leren schrijven heb je tijd, theorie, feedback en inspiratie nodig. En waar krijg je dat meer dan in de magische en uitgestrekte woestijn? Het is een feest om de schrijflust bij anderen op zo'n locatie te mogen aanwakkeren."

http://www.tikmachine.nl/

********************** REISPROGRAMMA *************
Vanaf het bruisende Marrakech doorkruizen we het Atlas-gebergte en het door UNESCO beschermde fort Ait Ben Haddou: het decor van onder andere Game of Thrones en The Gladiator. ‘Hollywood of Afrika’ wordt dit (bijna) onbeschrijflijk mooie gebied genoemd. We overnachten in een vriendelijke en kleinschalige riad midden in de ruige natuur.

Tijdens zonsondergang bereiken we per dromedaris de oase in de M’hamid regio. Hier zijn we drie dagen lang te gast in een eco-verantwoord nomadenkamp aan de voet van de woestijn. Met het team van lokale gidsen, muzikanten en chef-koks geniet je maximaal van de lokale gastvrijheid, (vegetarische) Marokkaanse gerechten en omgeving.

Het volledige programma vind je op onze website: http://www.pranamorgana.com/

Rol je yogamat uit. Adem in, adem uit. Rek je uit. Verstil. Voel wat er in je leeft. Dit moment is helemaal voor jou. Deze week is helemaal voor jou. Geniet van de opkomende zon, die de zandduinen goud kleurt. Van de palmbomen, die zuchten in de wind. Van de uitgestrektheid. De stilte.

******************** NOMADISCHE LEVENSSTIJL ***************
Ondertussen bereiden de gastvrije nomaden een traditioneel ontbijt voor en sjokken de dromedarissen richting het kamp. Straks bieden ze hun bult aan voor een ritje door de woestijn en vertellen de nomaden over hun unieke manier van leven, die met uitsterven bedreigd wordt. Ze inspireren je om te vertragen en in het moment te leven, in harmonie met de natuur.

Activeer je zintuigen, laat je creativiteit stromen en schrijf! Over fatamorgana’s, kamelensporen naar Timboektoe, eeuwenoude woestijnsteden en jezelf…Wat houdt je op dit moment bezig? Wat geeft je leven glans? Wat maakt de eenvoud van dit leven en de uitgestrekte natuur in jou wakker?

’s Avonds eten we uit de tajine en lezen we de verhalen aan elkaar voor bij het kampvuur, onder de fonkelende sterrenhemel. Je beleeft dit kleurrijke land dus ook door de ogen van al je medereizigers. Je reis krijgt een extra dimensie…

******************* EEN CADEAU AAN JEZELF **************
Wij – yogadocent Annelies van Dam en schrijfcoach Marijke van der Linde – brengen je graag in contact met wat er in je leeft, wat aandacht vraagt. De middelen zijn yoga, schrijven, de warmte van de woestijn, de rijke Marokkaanse cultuur en gastvrijheid van de nomaden. Je gaat naar huis met een geschenk: mooie herinneringen en verhalen en waardevolle inzichten. Het is een kleinschalige reis en je krijgt veel persoonlijke aandacht.

Geloof ons: je zult thuis nog lang napraten over al het moois. Zuchten bij het lezen van je verhalen en glimlachen bij de aanblik van het flesje met woestijnzand op de schouw. Wij waren nog niet terug van onze eerste succesvolle editie of we droomden alweer over de volgende. De Sahara neem je mee in je hart. En de ruimte en stilte kun je altijd terug vinden in jezelf.

***************************** YOGA ***********************
Iedere ochtend verwelkomen we de opkomende zon met een zonnegroet. Dan nemen de zachte, hatha georiënteerde yogaflows je mee op een innerlijke reis. Open jezelf. Verwarm jezelf. Geef jezelf liefdevolle aandacht. Yoga nodigt je uit in het moment te zijn. Verbind lichaam en geest.

Meditatie, Thaise massage en partneryoga zijn ook onderdeel van het programma. Leuke, speelse workshops die weldadig zijn voor lichaam en geest. Annelies stemt af op de behoefte van de groep.

Annelies is fysiotherapeut, psycholoog, regressietherapeut en al ruim tien jaar hatha en astanga yogadocent in Utrecht.

Ze benadert gezondheid om verschillende manieren, maar ziet yoga als de kern, als een weg naar meer (lichaams)bewustzijn en welzijn. Haar missie is om mensen in contact te brengen met de Yoga in zichzelf. De woestijn leent zich daar uitstekend voor.

“In de Sahara ervaar je letterlijk hetgeen waar de Yoga over gaat: stilte en ruimtelijkheid. Die rust en ruimte wil ik je graag in jezelf laten ervaren, zodat je er ook thuis contact mee kan maken. Dat doe ik - tegen een inspirerende achtergrond van bergen en zandduinen - met hatha georiënteerde yogaflows, meditatie, Thai massage en partneryoga.”

************************** PRIJS *********************
€ 1197,-

Inclusief:
- overnachtingen in prachtige riads met uitstekende service op toplocaties (midden in het oude centrum van Marrakech, recht tegenover de kasbah van Aid Ben Haddou)
- het verblijf in het nomadenkamp met alle voorzieningen (zoals warm water)
- vol pension (ontbijt, lunch & diner)
- privevervoer met een fourwheeldrive
- alle yoga- en schrijfworkshops
- alle excursies: twee tochten op de dromedarissen, een toer door een van de oeroude stadjes grenzend aan de woestijn, thee drinken met de nomaden, een Marokkaanse kookworkshop en bezoek naar lokale vrouwen die bijzondere kleden maken

Je hoeft alleen nog je ticket te boeken. Zo beslis je zelf hoe lang je in Marrakesh (aankomst- en vertreklocatie) verblijft.

Provincie: Utrecht
Waar: Marokko
Wanneer: 17-24 november 2019
Hoeveel: 1197
Meer informatie: http:www.pranamorgana.com

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!