Start » Activiteit » Workshop Poetry Performance

Workshop Poetry Performance

Soort: workshop
Wie: Poetry Academy

Van gedicht naar voordracht

Eindelijk! Je gedicht is af. En nu? Voordragen natuurlijk! Op een groot festival of op de verjaardag van je tante, maakt niet uit. Jouw gedicht moet worden gehoord. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Tijdens de workshop Poetry Performance werk je aan de perfecte voordracht.

Leren is doen, dus je moet niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken. Je oefent met houding, ademhaling en stemgebruik bij het lezen van je eigen gedichten. Vooraf analyseer je je gedicht: wat wil je overbrengen, hoe zit je gedicht technisch in elkaar? Lees je vloeiend, ritmisch, staccato, fluisterend of vlammend voor? Welke toon versterkt je inhoud? Elke deelnemer krijgt feedback op z’n performance-oefening. Goed om te krijgen en goed om te geven. Het benoemen van wat je ziet en hoort tijdens de performance van een ander leidt namelijk tot inzicht in de technieken.

Elke deelnemer kiest vooraf een eigen gedicht om mee aan het werk te gaan. Per mail krijg je van tevoren ook de gedichten van alle andere deelnemers. Het kan zomaar zo zijn dat je tijdens de workshop nog aan je gedicht gaat schaven. Het hardop lezen legt de vinger namelijk ongenadig op de zere plek. Feedback van je docent en de andere deelnemers zal je vertellen waar het gedicht ‘stokt’ en waar ritme, rijm en regelafbrekingen beter kunnen.

De Workshop Poetry Performance wordt gegeven door dichter/performer Anne van Winkelhof en vindt plaats op de zondagen 7 oktober, 4 november en 2 december van 13:30-16:00 bij de Poetry Academy aan de Westersingel in Rotterdam. Je kunt je voor alle drie de middagen inschrijven of kiezen voor een enkele workshop. De prijs van losse workshop bedraagt € 25,- en wanneer je ze alle drie volgt, betaal je € 50,-. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar poetryacademy@poetry.nl.

Provincie: Zuid-Holland
Waar: Rotterdam
Wanneer: 7 oktober, 4 november en 2 december
Hoeveel: € 25,-
Meer informatie: https://www.poetryacademy.nl/workshops/

Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Uitgeven in eigen beheer wordt steeds volwassener: een overzicht van succesvolle en inspirerende zelf uitgegeven boeken en de auteurs die ze schreven
  • Schrijven vanuit je hart. Michelle Shanti legt uit hoe je dat doet – en geeft je oefeningen
  • Kathy Mathys geeft tips voor het schrijven voor young adults
  • Ruimte voor schrijven: je hebt ruimte nodig om jezelf te ontwikkelen. Hoe zorg je dat je die ruimte ook hebt?
  • Als schrijver op het podium staan, hoe doe je dat?
  • Nieuwe series: Het schrijfproces en fantasy.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 24 september 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE