Start » Activiteit » Verhalen schrijven voor kinderen in Marathea

Verhalen schrijven voor kinderen in Marathea

Soort: schrijfvakantie
Wie: Hetty Kleinloog en Annelies de Bruin

Een week schrijven (in de herfstvakantie), wandelen, zwemmen, excursies en inspiratie opdoen aan de schitterende Griekse kust!

In deze cursus schrijven de deelnemers voor kinderen. Elke dag komt er een leeftijd aan bod: schrijven voor peuters en kleuters, voor kinderen van 6-9 jaar, 9-12 jaar en voor jongeren. Elke leeftijd kent eigen helden en verhalen. Van Nijntje tot Jip en Janneke, van Pipi Langkous tot Harry Potter, van Griekse mythologische figuren tot tieners met eigentijdse problemen en oplossingen. De mythische wereld van het kind wordt realistischer naarmate ze ouder worden. In deze cursus halen we het kind in onszelf naar boven en gaan we, zoals in onze jeugd, genieten van onze eigen verhalen.

De twee schrijfdocenten bieden inspirerende theorie en oefeningen, waardoor schrijfplezier en schrijfvaardigheid worden vergroot. Het accent ligt op de ambachtelijke kant van het schrijversvak en er is veel aandacht voor verhaaltechnische aspecten zoals personageopbouw, structuur van een verhaal, tijd, vertelperspectief, dialogen.
In een schitterende omgeving wordt met aandacht voor ieder individu opbouwende feedback gegeven en laten wij de schrijfaderen stromen.
De cursus is geschikt voor alle niveaus.

Het programma

Op zondag komen we aan en maken we kennis met elkaar, met Marathea en met de omgeving.
Op maandag start de cursus.
Iedere cursusdag beginnen we voor het ontbijt met een warming up, die bestaat uit associatief, vrij schrijven in stilte of met muziek, in het gebouw of buiten met uitzicht op de prachtige omgeving.

Na het ontbijt gaan we van negen tot twaalf aan de hand van opdrachten en theorie aan de slag met schrijven. ’s Middags is er gelegenheid om naar het strand te gaan, te wandelen of om een schrijfopdracht uit te werken.

Om 20.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd.

In de avond lezen de deelnemers elkaar, facultatief, nog een uurtje voor.
De cursus bestaat uit 4 dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is het mogelijk aan een excursie of wandeltocht deel te nemen, of de dag vrij te besteden. Op zaterdag is dat eveneens het geval, maar sluiten we in de avond af met voorlezen van de hoogtepunten van het eigen werk.

Kosten: Reis en verblijf een week € 875,- (incl. vliegreis Amsterdam of Eindhoven naar Athene-Kalamata, accommodatie incl. ontbijt, lunch, diner en wijn, transfer van en naar luchthaven en vervoer naar het strand) + cursus 250 euro (twee docenten, dus kleine groepjes en individuele aandacht)
Toeslag eenpersoonskamer: 12 euro per nacht.
Vroegboekkorting (vóór 1 december): 30 euro.
Max. 12 deelnemers.

Provincie: buitenland
Waar: Griekenland
Wanneer: 20 oktober tot 27 oktober
Hoeveel: 1125,00 euro
Meer informatie: http://www.kleinloog.eu/2018/09/cursus-schrijven-voor-kinderen-in-grieke...

  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!