Start » Activiteit » Vakantie in eigen geest

Vakantie in eigen geest

Soort: workshop
Wie: SchrijfPassie

Workshop “Vakantie in eigen geest”

Het leven lijkt zoveel lichter tijdens je vakantie. Je hebt geweldige inzichten, alles valt op z’n plek. Nog geen dag terug van vakantie en alle goede voornemens zoals je minder druk maken, een boek schrijven, een andere baan zoeken… zijn in de vergetelhoek beland.
In deze workshop gaan we ’de beste versie van jezelf’ weer terug halen door schrijfoefeningen en met beelden aan de haal te gaan.

Ik citeer Geertje Couwenbergh in de Happinez (2013):
“Het gaat misschien makkelijker aan de rand van de Grand Canyon dan in de overvolle ochtendtrein naar Amsterdam-Zuid, maar het goede nieuws is dat het vermogen om gebakken feta te waarderen alsof het je laatste avondmaal betreft, altijd beschikbaar is. Uiteindelijk is het toch echt iets in jezelf. Altijd. Je herkent mensen met een sterk ontwikkeld vermogen tot dankbaarheid dan ook aan de manier waarop ze hun leven lijken te leiden alsof het een grote reis, een groot onbekend vakantieoord is. Ze lijken geen vakantie nodig te hebben, want ze weten dat wat ze hopen te vinden op safari of strandvakantie, allang gevonden is: in hun eigen hart en geest. Daarom ‘werkt’ het vast willen houden van je vakantiegevoel ook niet; er is niets om aan vast te houden, niets te verliezen. Het is allemaal veel dichterbij dan je denkt.

Romain Rolland noemt het ‘de enige echte uitdaging van het leven’: de wereld zien zoals ze is en haar liefhebben. Zelfs in de ochtendspits of in het verpleeghuis. En daar kan geen volgens mij geen wereldreis tegenop”

We gaan op zoek naar de plek in jezelf die de vakantie aanspreekt. We gaan schrijvend die basale dingen waarderen waarnaar je heimwee krijgt bij thuiskomst. Heimwee naar je beste zelf.

Dinsdag 3 september van 9.30 tot 12.00 uur.
Kosten: 30 euro, incl. btw en koffie/thee

Provincie: Utrecht
Waar: Rhenen
Wanneer: 3 september van 9.30 tot 12.00 uur
Hoeveel: 30 euro
Meer informatie: www,schrijfpassie.nl

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN