Start » Activiteit » Uitgeversdag

Uitgeversdag

Soort: workshop
Wie: Marelle Boersma

Het is alweer de 5e keer dat ik de uitgeversdag organiseer, een jubileum dus. En elk jaar gaan de (aankomend) schrijvers met waardevolle informatie én contacten naar huis. Sommigen zelfs met een auteurscontract.

De uitgeversdag is een combinatie van workshops en rechtstreeks contact met de aanwezige uitgevers.
's Morgens krijg je workshops op het gebied van uitgeven, bookproposal schrijven en auteursbranding
's Middags kun je al je vragen op uitgeefgebied stellen aan de aanwezig uitgevers. Er zijn diverse uitgevers aanwezig: voor non-fictie (managementboeken) levensverhalen, thrillers, romans, en jeugdboeken. Daarnaast zijn er traditionele uitgevers én selfpublishing uitgevers.
-> Alle aanwezige uitgevers staan vermeld op de genoemde website.

Je krijgt veel nuttige informatie van Antoinette Kalkman (auteursbranding - ThrillerAcademie) en mijzelf (de stap naar de uitgever, bookproposal schrijven) zodat je 's middags direct jouw boek kunt pitchen bij de aanwezige uitgevers. We sluiten de dag af met een netwerkborrel, zodat je de mensen die je nog niet gesproken hebt, toch kunt ontmoeten.

In de afgelopen twee jaren zijn er resp 8 en 7 auteurs gedebuteerd via deze dag.
Dit jaar zetten we in op minstens eenzelfde aantal. Ben jij een van de volgende debutanten?

Reactie Carine Coehoorn: ‘De uitgeversdag heeft me veel opgeleverd: een betere titel voor mijn (non-fictie) boek, en veel meer inzicht in hoe mijn boek ‘in de markt ligt’ door de ogen van uitgevers.

Reactie Rinske Oenema (schrijvend aan een thriller): Bij mijn aanmelding voor de Uitgeversdag twijfelde ik of deze niet te vroeg kwam. Ik sta nog aan het begin en ben nog volop bezig met het uitwerken van mijn ideeën. Nu weet ik dat het moment niks uitmaakt. Ik heb nuttige informatie gekregen en contact gelegd met andere auteurs, experts en uitgevers. Ik kijk met veel plezier terug op een geslaagde uitgeversdag.

Provincie: Gelderland
Waar: Wageninigen
Wanneer: 29 oktober
Hoeveel: €179 (ex btw)
Meer informatie: https://marelleboersma.nl/uitgeversdag-hoe-vind-ik-een-uitgever/

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!