Start » Activiteit » Tijd om te schrijven (in het paradijs)

Tijd om te schrijven (in het paradijs)

Soort: schrijfvakantie
Wie: Moinhos do Dão & Mariette Wijne

Tijd om te schrijven
Een week voor jezelf. Een week om te schrijven. Midden in de Portugese natuur die begin juni uitbundig is. Lentebloemen staan in bloei. Wielewalen vliegen af en aan. En de Dão stroomt koel door het dal. Natuur is overal en soms het onderwerp van de losse schrijfoefeningen en -opdrachten die op het programma staan. Je krijgt elke ochtend 'les', maar er blijft genoeg tijd over om zelf in te vullen.

Magische plek
De locatie, ecolandgoed Moinhos do Dão, is de ultieme schrijfplek. Er is volop natuur, rust en ruimte. En maaltijd wordt wordt er uit eigen moestuin gekookt. De accommodaties zijn authentiek en smaakvol ingericht. De kampeerplekken liggen verscholen in de natuur.

Dit is het idee: 's ochtends een groepssessie om de schrijfspieren op te warmen en om elkaars teksten te bespreken. 's Middags vrij om te schrijven aan de dagopdracht. 's Avonds samen eten, wandelen en nog wat nakletsen bij het vuur.

Kleine groep
De groep bestaat uit maximaal negen schrijvers. Beginnend of ervaren, dat maakt niet uit, want iedereen is welkom. Voorgaande jaren werd geschreven aan korte verhalen, brieven, blogs, 'spoken word', enzovoort.
Ben jij benieuwd wat er gebeurt als je een week ongestoord kunt schrijven? Wil je nu eindelijk eens beginnen met jouw verhaal op papier te zetten? Vind je het leuk om met anderen over tekst en taal te praten? Kijk of je kunt!

Provincie: buitenland
Waar: Portugal, Moinhos do Dão
Wanneer: 1 t/m 8 juni 2019
Hoeveel: € 695
Meer informatie: http://www.moinhosdodao.nl/index_schrijweek2019.html

  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!