Start » Activiteit » "The Artist Way": in twaalf weken je eigen inspiratie vinden

"The Artist Way": in twaalf weken je eigen inspiratie vinden

Soort: cursus
Wie: SchrijfPassie

The Artist’s way: in twaalf weken je eigen inspiratie vinden

Ben jij benieuwd naar de kunstenaar in jezelf? Verlang jij ernaar je creatieve talenten te ontdekken? Wil jij meer inspiratie in het leven van alledag halen? Zijn jouw creatieve bronnen opdroogt? Wil jij je creatieve dromen uit later komen?

Keri Smith zegt: “Creativiteit is de weg naar alles. Het gaat over de wereld op een nieuwe manier durven te bekijken. Magie vinden in het alledaagse”
Creativiteit gaat dus over meer dan goed kunnen schilderen, toneelspelen, schrijven of muziek maken. Het gaat ook om scheppen, ontwerpen, uitvinden, experimenteren, risico’s nemen, fouten maken, lol hebben en nieuwe oplossingen zoeken. Het gaat er niet om dat je en tweede Beethoven, Rodin of Rembrandt wordt. Het gaat er om, dat jij je talenten met plezier ten volle benut.

Wanneer we ons losweken van het stemmetje van binnen (de valse innerlijke criticus) dat al zeurt, dat het niet deugt voordat we zijn begonnen, gebeurt er iets moois. Als we kijken naar wat er is en niet wat we willen wat er is, komt er ruimte voor creativiteit. Iedereen is creatief!

De Amerikaanse schrijfster, regisseur en producer Julia Cameron heeft het boek “The Artist’s way” in 1992 geschreven. De methode die zij hanteert om de kunstenaar in jezelf naar boven te halen en de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan op te heffen is een hele praktische. “Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd door een nare leraar, een afgunstig vriend of jaloerse ouders, Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken”, aldus Julia Cameron op de achterflap van het boek.

De basis van deze methode bestaat uit het dagelijks schrijven van ‘ochtendpagina’s (drie pagina’s. handgeschreven, iedere ochtend) en het wekelijkse ‘kunstenaarsafspraakje’(eens per week, twee uur iets leuks doen in je eentje) en een dagelijkse wandeling van 20 minuten (loopmediatie). Daarnaast zijn er wekelijks opdrachten.
De cursus is intensief en vraagt commitment. Houd rekening met een investering van een half uur tot een uur per dag gedurende 12 weken naast de wekelijkse bijeenkomsten aan mijn eettafel.
Wekelijks delen we onze ervaringen, evalueren we de afgelopen week en kijken we vooruit op de week die komen gaat. Creatieve opdrachten vormen en onderdeel van de bijeenkomsten. In een sfeer van veiligheid wil ik een ieder de gelegenheid geven te groeien in haar creatieve proces.

De thema’s volgen de hoofdstukken van het boek. Voorafgaand van de bijeenkomst lees je het volgende hoofdstuk. Het boek eindigt met een creativiteitscontract.

Data: 12 vrijdagochtenden wekelijks vanaf 11 januari tot en met 29 maart 2019 van 9.30 tot 12.00 uur.

Locatie: Franseweg 102 in Elst (Utrecht)

Kosten: 352 euro, inclusief btw, koffie/thee en materialen. Het boek moet je zelf aanschaffen.

Provincie: Utrecht
Waar: Elst (Utrecht)
Wanneer: 2019
Hoeveel: 352 euro incl btw, koffie/thee en materialen
Meer informatie: www.schrijfpassie.nl

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer ligt omstreeks 14 december in de winkel.

WORD ABONNEE