Start » Activiteit » Schrijven in het Groen

Schrijven in het Groen

Soort: workshop
Wie: Arboretum Oudenbosch

Op zondag 31 maart a.s. kun je in het Arboretum in Oudenbosch meedoen aan het schrijfochtend onder leiding van (voormalig) docente Marja Hoebink. De ochtend is onderdeel van de activiteitenreeks Bezinnen in het Groen. Het is dan net voorjaar. Het voorjaar is een heerlijk seizoen. Verwachtingsvol, hoopvol. We genieten van narcissen, krokussen en andere voorjaarsbloeiers, van de helleborus en de late toverhazelaar. De magnolia bloeit en misschien de papierstruik nog. Misschien zien we al een zweem van groen op de rode takken van de witte kornoelje. We horen vast al de vogels die voorbereidingen treffen om een nieuw gezin te stichten.

Groen doet ons goed. Groen maakt ons beter. En schrijven in het groen helpt ons daarbij.

Op deze schrijfochtend ga je eerst de tuin in met een gerichte opdracht, ook als het regent. Die opdracht werk je later aan de hand van richtlijnen uit. Uiteraard mag je elkaar voorlezen wat je hebt geschreven. Voorop staat dat je plezier beleeft aan wat je schrijft.

“Beter met planten” is dit jaar het thema van de botanische tuinen in Nederland. Schrijven op een zondagochtend in de vroege lente met het Arboretum als inspiratiebron past hier fantastisch bij."

De schrijfochtend is op zondag 31 maart 2019 van 10.00 - 12.00 uur. Iedereen die van schrijven houdt is welkom. De kosten bedragen € 3,00 (= entree van het Arboretum, ook voor begunstigers en vrijwilligers). Dit is inclusief thee na afloop. We hebben plaats voor 12 deelnemers. Aanmelden kan met een mail naar jamie@jamienederpel.nl. Een week van tevoren ontvangen alle deelnemers alle praktische informatie over de ochtend.

Provincie: Noord-Brabant
Waar: Oudenbosch
Wanneer: 31 maart 2019
Hoeveel: 3 euro
Meer informatie: https://www.arboretumoudenbosch.nl/evenement/bezinnen-t-groen-schrijfoch...

  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!