Start » Activiteit » Schrijven in Frankrijk met schrijfcoach Yoeke Nagel

Schrijven in Frankrijk met schrijfcoach Yoeke Nagel

Soort: schrijfvakantie
Wie: Yoeke Nagel en Simply Canvas

Jouw boek; Schrijf het in Frankrijk

Al voor de vierde keer komt Yoeke Nagel weer naar ZW Frankrijk om een schrijfcursus te begeleiden.

Een week lang schrijven we samen. We werken met korte oefeningen rond bijzondere technieken, aan blogs, of aan je eigen boek. Fictie of non-fictie, dat maakt niet uit. Je houdt je eigen schrijftempo aan. Elke dag komen we bovendien bij elkaar om onze beste trucs en tips uit te wisselen. De schrijfkunsten die je die dag geoefend hebt verwerk je in de tekst waar jij aan wilt verder schrijven. Ligt je hoofdpersoon dwars? Weet je even niet meer welke gebeurtenis je verhaal nu weer vlot trekt? Heb je, toen je even niet oplette, een heel andere schrijfrichting gekozen dan je van plan was? Worstel je met een pikante scene die je zinderend maar niet vunzig wilt schrijven? Wil je een landschap tekenen met woorden om je verhaal context te geven? Daarvoor heb je de professionele hulp van je schrijfcoach altijd binnen handbereik. In de avond lezen we elkaar onze beste fragmenten voor, buiten bij het vuur (of binnen bij de open haard als het te koud is).

We zitten midden in de Dordogne, in het pittoreske Saint-Jean-de-Duras, bij Simply Canvas, een geweldige permacultuurcamping met safaritenten en huisjes met alle luxe die je je kunt wensen. Inclusief een zwembad trouwens. Met fantastisch en gezond eten, en natuurlijk Wifi voor als je nog wat research moet doen. Je kunt in de boomgaard zitten schrijven, in de ruime schuur, in je eigen luxe kamer of je ruime ‘glamping’ tent, naast het zwembad, bij de varkentjes en de kippen, of bij de moestuin. We eten gezamenlijk, wat ook een fijn moment kan zijn om even wat overleg te hebben met je schrijfcollega’s van deze week. Of om zwijgend nieuwe inspiratie op te doen natuurlijk. We zijn onder elkaar met schrijvers. We begrijpen wel dat we allemaal onze eigen manier van schrijven hebben.

Je krijgt professionele begeleiding van boekenvroedvrouw en schrijfcoach Yoeke Nagel. Trouwens: als je geen boek wilt schrijven maar gewoon meer schrijfplezier wilt ben je op deze Franse schrijfweek ook aan het goede adres.

Prijs 850 euro incl volpension in een twee persoons accommodatie (150 euro toeslag voor een 1-persoonsaccomodatie).

Er zijn nog maar een paar laatste plekjes vrij.

Provincie: buitenland
Waar: Frankrijk
Wanneer: 14-21 september
Hoeveel: 850 euro
Meer informatie: http://www.simplycanvas.eu/nl/over-simply-canvas/simply-peace-and-quiet....

Schrijven
  • 5 essentiële schrijftips van Jonas Jonasson (De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween)
  • Alles over het schrijven van een familieverhaal
  • Zo maak je tijd om te schrijven
  • Stoomcursus literaire non-fictie
  • Wat kunnen romanschrijvers leren van toneelschrijvers?
  • Niet de plot, maar het ritme is essentieel voor een goed verhaal
  • Suspense opbouwen? Doseer je informatie

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 juli 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE
Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!