Start » Activiteit » Schrijfworkshop: Personages Maken

Schrijfworkshop: Personages Maken

Soort: workshop
Wie: Zintrige

Of het nou fictie of non-fictie betreft, personages vormen een van de belangrijkste elementen in een verhaal. Samen met onder andere de schrijfstijl van de auteur, het perspectief waarin het verhaal verteld wordt en het plot vormen ze een totaalplaatje.

Het is een kunst om een personage goed neer te zetten. Zelfs als je iemand goed kent, is het moeilijk om zijn of haar karakter te omschrijven of om te voorspellen wat iemand in een bepaalde situatie zal doen. Er is altijd een deel wat je niet ziet, omdat het in het hoofd van iemand afspeelt. Dat maakt mensen niet alleen ontzettend complex, maar ook juist zo interessant. En hier kunnen we mee spelen in verhalen.

Door als auteur een personage te leren kennen, krijgt je verhaal meer diepte, waardoor mensen zich met je personage of verhaal kunnen identificeren en dat het ze raakt. Bovendien kan het goed uitwerken van een personage er voor zorgen dat je verhaallijn zich makkelijker ontvouwt, omdat het karakter van het personage het verhaal beïnvloed.

Maar hoe creëer je nou een goed personage? In deze workshop onderzoeken we het belang van personages en hoe je ervoor zorgt dat je personages geloofwaardig overkomen zodat je lezer zich met hem of haar kan identificeren.

Details
Wanneer: dinsdagavond 6 februari 2018
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Waar: Schrijfstudio Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht
Kosten: €35, inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wil je meer weten? Kijk dan op www.zintrige.nl. Heb je vragen over deze workshop? Stuur dan geheel vrijblijvend een mailtje naar tirza@zintrige.nl

Provincie: Utrecht
Waar: Utrecht
Wanneer: 6 februari 2018
Hoeveel: 35
Meer informatie: http://www.zintrige.nl/schrijfworkshops/personages-maken/

Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!