Start » Activiteit » Schrijfweekend Buitenkunst: Kruip in de huid

Schrijfweekend Buitenkunst: Kruip in de huid

Soort: workshop
Wie: Buitenkunst Randmeer

Hoe kun je een thema, of een onderwerp belichten vanuit verschillende perspectieven? Wie zijn er betrokken bij een bepaalde gebeurtenis en wat zeggen of denken al die verschillende stemmen dan? Hoe kunnen die verschillende perspectieven gelaagdheid geven aan een verhaal? Met deze vragen gaan we aan de slag. We werken aan korte teksten of verhalende poëzie. We zoomen in op de taal zelf: hoe spreken verschillende stemmen? We maken kleine series waarin die verschillende stemmen hoorbaar worden en al die stemmen samen geven een kijk op de werkelijkheid. Een intensief weekend vanaf vrijdagavond 20.00 uur, dat wordt afgesloten op zondagmiddag rond vijf uur.

Dit workshopweekend wordt gegeven door Anouk Saleming; theatermaker en schrijver van theaterstukken, proza en poëzie. Ze is als docent verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en als onderzoeker aan het Lectoraat Kunst & Professionalisering. Ze is tevens de ‘huisschrijver’ van het Amsterdamse theatergezelschap De Gasten en schrijft in opdracht voor diverse gezelschappen, waaronder: de Peergroup, de Locals, danstheater Aya en Rast.

Bij Buitenkunst overnacht je in je eigen tent op ons terrein. Tegelijkertijd zijn er nog andere workshopprogramma's bezig in theater, schrijven, dans, schilderen, beeldende kunst, muziek, zang, fotografie. Ook voor kinderen zijn er workshopprogramma's.

Provincie: Flevoland
Waar: Dronten
Wanneer: 21 t/m 23 juni 2019
Hoeveel: 140
Meer informatie: https://buitenkunst.nl/workshop/856-kruip-in-de-huid/

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN