Schrijfcursus in Frankrijk met Wim Daniëls

De cursus is bedoeld voor mensen die zichzelf (verder) willen bekwamen in het schrijven van teksten. Men kan de ambitie hebben om (ooit nog eens) een boek te schrijven of losse verhalen, artikelen of columns. Maar de cursus biedt ook plaats aan mensen die het zonder een bepaald einddoel gewoon leuk vinden om te schrijven. Daarbij maakt het niet uit welke tekstsoort men voor ogen heeft: een literaire roman, een kinderboek, een verhalenbundel, een blog, een informatief boek, een beleidsnota, een column, poëzie, enz. Er is geen eis voor een bepaald beginnersniveau. Iedereen die zich herkent in het bovenstaande kan zich inschrijven. De cursus is erop gericht om iedereen binnen het eigen niveau flinke vorderingen te laten maken.

De cursus vindt plaats in het dorpje Besse (Dordogne), dat 160 inwoners telt. De locatie 'Pouchou' biedt een inspirerende omgeving voor schrijvers. 'Le bruit du silence' vormt de basis voor rust, ruimte en creatie. De vele rustieke plekjes op het terrein van Pouchou lenen zich er goed voor om in stilte te overdenken wat op papier gezet wil worden. De week biedt ook ruimte, zij het beperkt, voor korte uitstapjes naar naburig gelegen plaatsen.

In de cursus wordt theorie en praktijk afgewisseld, maar het accent ligt nadrukkelijk op de praktijk. De teksten die deelnemers zelf schrijven, voorafgaand aan en tijdens de cursus, vormen de basis. Dit betekent dat de zelfgeschreven teksten, die steeds in de volledige groep worden besproken, de aanleiding vormen voor het behandelen van de theorie. De cursus is dus niet bedoeld voor mensen die vooral theoretische verhandelingen willen horen. Theorie komt wel aan de orde, maar altijd in relatie tot wat men zelf schrijft. Het bespreken van de teksten verloopt in een gemoedelijke sfeer, waarbij natuurlijk wel gezegd wordt wat er gezegd moet worden. Het uitgangspunt is immers dat de deelnemers de kwaliteit van hun teksten willen verhogen.

De cursus is eerder al gegeven in 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 (2019 was een terugkomjaar voor cursisten die al eens geweest waren). Alle cursusdeelnemers uit de voorbije jaren hebben de schrijfweek zonder uitzondering als bijzonder leerzaam ervaren.

Soort activiteit

cursus

Wie

Wim Daniëls en Harriët van Wetten

Provincie/locatie

In het buitenland

Waar

Frankrijk

Wanneer

Aankomst: 28 juni 2020 - Vertrek: 3 juli 2020

Hoeveel

1.295 euro. Inclusief cursusgeld, overnachtingen, eten en drinken. Exclusief: reiskosten en reisverzekering.

Website

https://schrijfcursusinfrankrijk.blogspot.com