Start » Activiteit » Schrijfclub voor kinderen

Schrijfclub voor kinderen

Soort: cursus
Wie: Simone de Jong

Kinderboekenschrijfster Simone de Jong (Het geheim van meneer Hartjes) geeft schrijfles aan kinderen in Amsterdam: de schrijfclub!

Voor kinderen met zin om verhalen te vertellen, gekke werelden te bedenken, eigen ideeën op te schrijven. Aan de hand van opdrachten en oefeningen schrijven we een kort verhaal, gedicht, verhaal van allemaal, advertentie, etc. Zo leren we verschillende vormen van schrijven kennen en vinden vooral het plezier in schrijven, samen en alleen. Voor 8 t/m 12 jaar.

De eerste proefserie duurt 10 lessen en start op 30 oktober. Later instromen kan. Elke woensdag van 17.15-18.15u op de Cliffordstraat 38. De serie loopt tot aan de Kerstvakantie en gaat bij succes door in januari.
Voor info en opgeven: admi@kindertoneelwesterpark.nl

Kinderen denken nogal eens dat schrijven ingewikkeld is. In deze club zien ze dat het heel leuk kan zijn om te schrijven en leren op speelse wijze.

Simone de Jong geeft ruim 20 jaar theaterles aan kinderen. Als docent vindt ze het belangrijk kinderen te stimuleren in hun fantasie en ze daarnaast tools aan te reiken. Speelsheid te combineren met kwaliteit. Elke les is weer een avontuur! Sinds enige tijd geeft ze ook schrijflessen aan kinderen. Ze werkte bij o.m. Buitenkunst, het NKT en nu bij Kindertoneel Westerpark. Daarnaast maakt ze voorstellingen, zie www.hethoofd.nl
Ze is opgeleid aan ScriptPlus (Jeugdproza) en eerder aan de AHK (mime-opleiding en kleinkunstacademie, uitvoerend en 1e graad docent).

Dit zegt boekenopschool over Het geheim van meneer Hartjes: ‘Een spannend en humoristisch verhaal vol fantasie en originele wendingen over de avonturen van de zieke Mara. De plot is goed opgebouwd, en het verhaal heeft een verrassend eind. Het leest vlot weg. Een grappige uitwerking van het thema, om goede dingen te doen voor mensen die alleen of ziek zijn, zonder er iets voor terug te verlangen. De zwart-witillustraties maken de leuke sfeer van het verhaal zichtbaar.’

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: woensdag 17.15-18.15u
Hoeveel: €110
Meer informatie: http://www.kindertoneelwesterpark.nl/schrijfclub/

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!