Start » Activiteit » Scenario Schrijven

Scenario Schrijven

Soort: cursus
Wie: Scriptplus

Heb jij de ambitie om filmscenario’s te maken? Denk jij een betere toneeltekst te kunnen schrijven dan Maria Goos? Heb je spannende verhaallijnen in je hoofd, maar weet je niet goed waar te beginnen? Tijdens de cursus Scenario schrijven krijg je zicht op verschillende verteltechnieken, verhaalstructuren, spanningsbogen en plotontwikkelingen. Je leert robuuste, dramatische dialogen schrijven die in dienst staan van je verhaal.

Dialogen, scènes en personages
Een scenario schrijven is een uniek genre. Je schrijft namelijk gesproken woorden. Een scenarioschrijver is behalve woordkunstenaar dus ook een beeldkunstenaar. Een script schrijven is het combineren van beelden met woorden. Tijdens de cursus Scenario schrijven ga je aan de slag met dialogen, scènes en personages. Wanneer kies je voor ‘Show, don’t tell’? Ga je voor een handeling in beeld of in woord? Hoe wek je spanning op en hoe houd je diezelfde spanning vast? Allemaal vragen die voorbij komen bij scenario schrijven.

Scenario schrijven voor toneel, film en televisie
Een script schrijven voor een toneelstuk vergt andere vaardigheden dan een scenario schrijven voor film of televisie. Je ontdekt de verschillende scenariovormen en leert zowel de overeenkomsten als de verschillen. Gaandeweg ontdek je in de cursus Scenario schrijven welke vorm het beste bij jou past.

Praktische cursus Scenario schrijven
Een scenario of script schrijven kost tijd en het helpt zeker als je wat ervaring hebt. Daarom ga je al tijdens de cursus Scenario schrijven aan de slag met het schrijven van je eigen scenario. Daarbij ben je vrij om te kiezen voor het schrijven van losse scènes of een compleet scenario. Je kiest een bestaand literair kort verhaal als uitgangspunt en focust vervolgens op het ontwikkelen van vakkundige, speelbare teksten. Daarbij kies je voor toneel of film en televisie.

Feedback en presentatie script schrijven
De cursus Scenario schrijven heeft een praktische insteek waarbij elkaars werk bespreken een essentieel onderdeel is. Buiten de lessen om lees je het werk van medecursisten waarna je tijdens de les dit werk gaat bespreken. Zo kom je tot verrassende inzichten of invalshoeken waar je nog niet aan had gedacht. De cursus Scenario schrijven wordt afgesloten met een speciale presentatieles, waarin professionele acteurs het geschreven werk voorlezen. Je zult zien dat je script echt vleugels krijgt.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: februari en maart 2018
Hoeveel: 545
Meer informatie: https://www.scriptplus.nl/literair-schrijven/cursus-scenario-schrijven/60/

Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!