Start » Activiteit » Proza voor Kinderen

Proza voor Kinderen

Soort: cursus
Wie: Scriptplus

Proza voor Kinderen is een unieke schrijfopleiding, die bestaat uit vier niveaus. Het eerste en tweede niveau beslaan elk een halfjaar, bestaande uit acht bijeenkomsten die veertiendaags plaatsvinden. Het derde en vierde niveau nemen elk een jaar in beslag, met acht bijeenkomsten die maandelijks plaatsvinden. In totaal duurt de opleiding drie jaar.

Na afloop van elk niveau kun je besluiten door te gaan of te stoppen. Excellente cursisten kunnen na de opleiding Proza voor kinderen doorstromen naar de cursus Topklas.

Gedurende alle niveaus wordt gewerkt aan de hand van een aantal didactische uitgangspunten, waarmee de student een goede, persoonlijke begeleiding krijgt.

Bij de start wordt aandacht besteed aan de ambachtelijke basisvaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen schrijven. Maar schrijven leer je vooral door het veel te doen. Zelf geschreven kinder- en jeugdverhalen (of fragmenten daarvan) vormen dan ook de input van de lessen. Doordat cursisten commentaar op elkaars teksten leveren, ben je goed in staat kritisch te kijken naar prozateksten voor kinderen en die op waarde te schatten. Vervolgens achterhaal je waar jij als schrijver staat, welk genre het meest is toegesneden op jouw talent en voor welke doelgroep jij het liefste schrijft. De opleiding Proza voor Kinderen stimuleert je dat boek te schrijven.

De cursus wordt gegeven door gerenommeerde schrijvers met jarenlange ervaring in het schrijfonderwijs.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: Februari - mei
Hoeveel: €545
Meer informatie: https://www.scriptplus.nl/literair-schrijven/opleiding-proza-voor-kinder...

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!